Volei feminin romanesc fara romance

18

   In derby-ul campionatului diviziei A1 de volei feminin dintre campioanele de la Metal Galati si vicecampioana CSV Tomis 2004 Constanta in sexteturile de baza ale celor 2 echipe au fost prezente doar 3 jucatoare romance ! ” Norocoasele ” daca le putem numi asa au fost : Daiana Muresan si Nneka de la Metal Galati si Claudia Gavrilescu de la CSV Tomis 2004 Constanta ,  cele 3 jucatoare fac patre si din echipa nationala . Cea mai norocoasa dintre norocoase a fost Daiana Muresan care a profitat de absenta venezuelencei Veronica Gomez si a prins un loc in pirmele 6 jucatoare ale Metalului .
  Echipele de volei feminin din Romania participante in cupele europene ( sau care au participat in cupele europene )  au in majoritatea lor in componenta jucatoare starine . Cel mai bun exemplu este campioana care are in componenta jucatoare de sase  nationalitati ! Nici vicecampioana nu sta mai bine sau mai rau ,  la acest capitol care are in componenta jucatoare de cinci nationalitati sau ocupanta locului trei din sezoul trecut Dinamo  care are in componenta jucatoare de sase nationalitati ! Restul jucatoarelor echipelor de mai sus sunt romance , ele  sunt tinere sperante ale voleiului din Romania si nu prind prea des un loc de titular in echipele lor !
    Cele mai ” raspandite ” jucatoare starine   , la echipele care participa sau au participat in cupele europene , sunt sarboaicele in numar de 4 : Suzana Cebic si Mira Golubovic la Metal si Maja Simanic si Maria Vujovic la Constanta . Croatia este reprezentata de 3 jucatoare Jelena Alajbeg la Metal si Katarina Barun si Mira Topic la Constanta , Slovacia are 3 reprezentante si ea Martina Konecna la Constanta si Lucia Hatinova si Alica Szekeliova la Dinamo . Slovacia are 2 reprezentanta Sonja Borovinesk la Metal si Anja Zdovc  la Dinamo  .
  Cu cate o reprezentanta la cele 5 echipe de frunte din voleiul romanesc sunt : Polonia -Milena Sadurek -Metal Galati , Cehia – Ivana Plchotova -Constanta , Letonia -Olga Tocko -Metal Galati , Bulgaria -Radostina Chitigoi-Dinamo , Ukraina -Victoriia Polishchuk – Stiinta Bacau , Republica Moldova-Tatiana Lupu -Unic Piatra Neamt , Japonia-Naomi Imamura -Dinamo si Venezuela – Veroniva Gomez -Metal Galati .
  Fara indoiala  cele mai exocite prezente sunt venezueleanca Veronica Maria Gomez Carabali pe numele ei complet de la Metal si japoneza Naomi Imamura de la Dinamo .
   Cele mai multe jucatoare romance le au in loturile lor Stiinta Bacau si Unic Piatra Neamt  , care au in componenta cate o jucatoare starina . Cele cinci echipe care au reprezentat ( sau reprezinta )  Romania in cupele europene  sunt : CSU Metal Galati , CSV Tomis 2004 Constanta , Dinamo Bucuresti , Stiinta Bacau si Unic Piatra Neamt .
  Pe langa jucatoarele din starinatate campioana si vicecampioana au antrenori straini , ambii din Serbia , iar mai nou selectionerul echipei nationale de volei feminin este …….din Serbia ! Macar in echipa nationala vor evolua jucatoare de nationalitate Romana !

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal