HOCHEI: SURPRIZA, dunarenii au invins campionii !! CSM Dunarea-Sport Club Miercurea Ciuc 6-4 !

10

Aproape 300 de spectatori au asistat astazi la debutul pe gheata de acasa a hocheistilor de la CSM Dunarea. Cei prezenti astazi pe patinoarul “Dunarea”, nu au vaut ce regreta pentru ca au asistat la una din cele mai mari surprize din  ultimii ani din hocheiul romanesc. Csm Dunarea Galati echipa care se pregateste in actuala formula de aproape o luna de zile a trecut de Sport Club Miercurea Ciuc, campioana Romaniei si finalista in editia precedenta a Ligii Mol.

Primii care au marcat au fost galatenii care au deschis scorul in minutul 10:35, prin slovacul Michal Benadik servit de Atilla Tanko. Superioritatea pe tabela a galatenilor dureaza 5 minute pentru ca in minutul 15, campionii egaleaza prin Ede Mihaly. La prima pauza scorul era egal 1-1. Dupa pazua cei care marcheaza primii sunt tot galatenii care inscriu prin golgeterul echipei slovacul Juraj Zemko, in minutul 4:40. Ciucanii egaleaza in minutul 13:32 prin Szablocz Papp. Doua minte mai tarziu jucatorul originar din Miercurea Ciuc Atilla Tanko arunca pentru prima data tribunele in aer (pana atunci publicul prezent la patinoar a fost destul de apatic) prin golul sau de 3-2. Bucuria dureaza doar doua minute pentru ca Istvan Nagy egaleaza situaita pe tabela de marcaj 3-3. Echilibrul se mentine pe tabela si la finalul reprizei a doua 3-3 si spectatorii prezenti in patinoar incep sa spere la surpriza.

In partea treia a meciului incepe spectacolul atat pe gheata cat si in tribune. Pe gheata in minutul 2:43 al reprizei Levente Elekes, la primul meci pentru CSM Dunarea, duce din nou Dunarea in avantaj si incepe spectacolul si in tribune. Campionii au o ultima tresarire de orgoliu in minutul 10:49 si inscriu prin Tihamer Becze un gol de undeva din preajma liniei albastre a galatenilor. Publicul prezent la patinoar incepe sa creda in victorie la fel si hocheistii galateni iar in minutul 16:31, Atilla Tanko il serveste pe Andrei Nutu acesta inscrie si in patinoar se declanseaza sarbatoarea, dunarenii sunt la 4 minute de o victorie istorica. Presati de timp si de scor ciucanii risca si scot portarul, incearca poarta bravului Radu Viorel dar nu gasesc calea catre golul care ar duce meciul in prelungiri. Cu 37 de secunde inainte de finalul meciului ciucanul Otto Biro este eliminat, ciucanii scot din nou portarul, Catalin Geru intercepteaza un puc in treimea adversa, fenteaza un adversar, ramane singur cu poarta goala si inscrie golul izbavitor golul victoriei. Cele 19 secunde ramase de jucat din meci sunt numarate in cor de spectatorii prezenti la patinoar, iar fiesta poate sa inceapa. Sport Club Miercurea Ciuc a pierdut astazi primul meci din aceasta editie a LNH. Dupa 5 etape din LNH, CSM Dunarea ocupa locul 3 cu 9 puncte.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal