HANDBAL: HC Danubius-Balonmano Bera Bera, în turul III al Cupei Cupelor

17

 Trimisă de FRH în Cupa Cupelor, deși pe teren a obținut calificarea în Cupa EHF, HC Danubius și-a aflat adversarul din turul III al Cupei Cupelor.  În acest final de săptămână la Viborg în Danemarca, s-au disputat meciurile din grupele de calificare în Liga Campionilor, echipa de pe locul 3 din grupa de la Viborg urmând să întâlnească HC Danubius în turul III al Cupei Cupelor.  

În urma jocurilor de ieri și astăzi, echipa spaniolă Balonmano Bera Bera (fosta AKABA Bera Bera), vicecampioana Spaniei și câștigătoarea Cupei Țării Bascilor, ocupă poziția a III-a în clasamentul grupei și va juca cu HC Danubius în turul III al Cupei Cupelor. Handbalistele de la Bera Bera au pierdut
primul meci din grupa preliminară de la Viborg, 22-31 cu  Vistal Gdynia (Polonia) și au câștigat jocul cu LC
Bruhl Handball (Elveția), 33-23. 
Echipa bască este la cea de XVI-a prezență în competițiile continentale, cea mai bună performanță a fost în sezonul 2007-2008 când s-a oprit în semifinalele Cupei Cupelor, fiind eliminată de Rulmentul Brașov. În campiontul Spaniei, Balonmano Bera Bera este pe primul loc după 3 etape cu şase puncte după victoriile cu BM Porrino 32-22, Itxako Navarra 31-21 şi  Kukullaga Etxebarri 30-18. Sezonul trecut Balonmano Bera Bera a participat în Cupa EHF, competiție pe care a părăsit-o în turul IV.
HC Danubius este la cea de a IX-a prezență în cupele europene (precedentele au fost sub denumirea de HC Oțelul), cele mai bune performanțe s-au înregistrat  în sezoanle 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999, când a ajuns până în  semifinalele Cupei EHF (96-97, 97-98) respectiv City Cup (98-99). La precedenta apariție  în competițiile continentale HC Danubius (HC Oțelul), s-a oprit  în turul III al Cupei Cupelor. Meciul tur al dublei este programat pe 10 sau 11 noiembrie  în Spania iar returul o săptămână mai târziu, la Galaţi.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal