HANDBAL: Danubius termină turul pe ultimul loc !

6
HC Danubius și-a complicat situația în Liga Națională după înfrângerea 23-18 la pauză 11-10, din ultima etapă a turului de la HCM Roman. Prima parte a meciului a fost echilibrată, Romanul a condus prima min 5, 2-1, Danubius a revenit şi a preluat conducerea, 2-3, min 7, prin Daciana Curtean şi s-au menţinut la conducere până în minutul 21 când a fost egalată la 9, deşi la faza premergătoare egalării Delia Mărginean a ratat o bună oportunitate de a marca. Pe final de repriză echipa din Roman preia din nou conducerea, 10-9, min 24, Delia Mărginean are şansa egalării dar trimite mingea în bară. Scorul pauzei a fost 11-10, stabilit în minutul 26 de Yrina Glibko. 
Partea secundă începe dezastruos pentru Danubius, gazdele de la HCM Roman se desprind până la 15-11 în minutul 37, Carmen Gheorghe reaprinde spranţa în tabăra gălăţeană, Danubius se apropie la două lungimi de Roman, dar momentul psihologic al părţii secunde şi probabil al jocului s-a consumat în minutul 48, la scorul 18-17, scăpată singură pe contraatac cu portarul advers, Yaroslava Burlacenko ratează şansa eglării. După ratarea tânărului pivot gălăţean, echipa din Roman se distanţează decisiv, min 51, 20-17, asta şi pe fondul ratărilor şi greşelilor făcute de jucătoarele de la Danubius. 
În meciul de astăzi HC Danubius a marcat numai 18 goluri, cele mai puţine din tot turul de campionat, alături de meciul cu HC Dunărea Brăila, şi din cauza numărului mic de goluri înscrise de Yrina Glibko, doar 6 (în total 99 în clasamentul Trofeului Simona Arghir Sandu) cele mai puţine de când evoluează pentru HC Danubius. Au mai marcat pentru Danubius: Daciana Curtean 6, Iulia Zaremba 2, Carmen Gheorghe 1, Yaroslava Burlacenko 1, Irina Lazarin 1 și Cătălina Cioaric 1.  În jocul de astăzi Alexandrina Soare a folosit toți cei 3 portari avuți la dispoziție: Ramona Ciontu 6 intevenții, Cristina Bobeică 4 intervenții și Dana Ancerencu 3 intervenții.
După înfrângerea de astăzi, HC Danubius rămâne pe ultimul loc în LN cu 3 puncte, iar următoarele două jocuri sunt capitale pentru salvarea de la retorgradare, primul este programat duminică, 3 februarie, de la ora 12.30 la București cu CSM iar al doilea pe teren propriu cu SCM Craiova, în jurul datei de 10 februarie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal