HOCHEI: Victorie normală, Dunărea-Sportul 12-4 (2-1, 2-1, 8-2)

5
După ce ieri au oferit surpriza campionatului, pierzând 2-4 cu Sportul, astăzi hocheiștii de la Dunărea au revenit la normalitate și au trecut la pas de bucureșteni cu 12-4. Spre deosebire de jocul de ieri, dunărenii și-au luat ceva măsuri de precauție, în lot au revenit veteranul Cătălin Geru după o accidentre și Marius Mărcuș, suspendat ieri. 
Prima repriză s-a jucat mai mult în treimea oaspeților,  Dunărea a deschis scorul rapid în minutul 1.13, prin Radim Kristan asistat de revenitul Marius Mărcuș, apoi au dublat avantajul la fel de rapid în minutul 4.52 prin Martin Person asistat de Adam Vylicil și Ciprian Țapu. Cei de la Sportul au ieșit timid din treimea proprie pe contraatac, dar Radu Viorel a fost la post, cei de la Sportul au reușit să înscrie pe final de repriză, după o serie de intevenții salvatoare ale lui Radu Viorel. În lipsa mijloacelor hocheistice, cei de la Sportul replică cu ce au la dispoziție, pumni și înjurături, ceea ce se poate observa și din numărul mare (14) de minute de eliminări. Pe lângă injuriile aduse adversarilor, cei de la Sportul au adresat trivialități chiar și arbitrilor la fiecare decizie mai importantă luată împortiva lor. De exemplu, portarul Alexandru Popa după ce a primit eliminare 2+2 după un conflict cu Vylicil a înjurat ca la ușa cortului arbitrii !
Partea a doua se joacă după aceleași coordonate, Dunărea își fixează cartierul general în treimea oaspete, marchează la fel de repede ca în prima repriză, secunda 57 a primului minut, prin  Martin Person asistat de Adam Vylicil, apoi beneficiază de o superioritate numerică pe care o fructifică  cu gol, Adam Vylicil din pasa lui Radim Kristan. Sportul iese la fel ca în prima parte destul de rar pe contraatac și reușeste să fructifice una din șanse după un puc pierdut decisv în fața porții de Secuianu. Cele mai dificile momente au fost pe final de repriză, Sportul beneficiază de o dublă suprioritate, fixează echipa gălățeană în treimea proprie dar nu rușesc sș atac decisiv poarta lui Radu Viorel. 
     
 În ultima parte a meciului, cei de la Sportul au decat fizic și nervos, Dunărea a marcat rapid prin Adrian Irimia, bucureștenii au o tresărire de orgoliu și mai reduc din diferență, apoi urmează ”festivalul” de goluri. Partick Rosemberg servit perfect de Radim Kristan duce tabela la 6-3, Adam Vylicil din pasa lui Partick Rosemberg, majorează diferența, ambele goluri au fost marcate în superioritate numerică. Golul zilei a fost marcat de Adrian Irimia din pasa lui Cătălin Geru, șut direct în plasa porții de la linia albastră, Partick Rosemberg  înscrie pentru 9-3 din pasa lui Adam Vylicil și Marin Person iar  Radim Kristan asistat de  Cătălin Geru și Marius Mărcuș face ca numărul golurilor gălățene să fie scris din două cifre. Pe final de meci revin tensiunile, Adrian Irimia se încaieră cu Bogdan Stoicescu lânga banca de rezerve a Sportului, un jucător de pe bancă intervine, dar micul conflict este oprit cu greu de arbitri. După micul conflict Dunărea beneficiază de o nouă superioritate, Adam Vylicil asistat de Partick Rosemberg și Filip Randa înscrie pentru 11-3, gol după care portarul celor de la Sportul nu mai vrea să apere poarta, face act de prezență în poartă, el nu a putut fi schimbat pentru că portarul de rezervă plecase deja la vestiare. Profitând de apatia portarului, Cătălin Geru asistat de Marius Mărscuș și Radim Kristan înscrie pentru 12-3. Ultimul gol al meciului a fost înscris de cei de la Sportul după o nouă greșeală mare a apărării gălățene, de data acesta Vasile Mironov a pierdut pucul în fața porții. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal