HOCHEI: Victorie de rămas bun pentru Dunărea, 7-2 cu Progym Gheorgheni

12
Hocheiștii de la Dunărea s-au despărțit așa cum se cuvine de proprii fani, cu o victorie convingătoare în fața celor de la Progym Gheorgheni, 7-2 (2-0, 2-1, 4-1). La fel ca în jocul de ieri, Dunărea a început bine meciul a marcat repede, în secunda 44 a meciului prin Adam Vylicil, asistat de Martin Peterson și Patrick Rosemberg. Avantajul a fost dublat câteva minute mai târziu, minutul 3.28, prin golul lui Martin Person asistat de Ciprian Țapu și Adam Vylicil. Urșii harghitenii și-au arătat timid ”colții”, au avut câteva oportunități de a marca, cea mai clară ocazie de gol a fost anihilată la timp de Andrei Brandabur, a oprit pucul pe linia porții cu lama patinei. 
În partea secundă, Cătălin Geru duce scorul la 3-0, Person a șutat, portarul a respins iar Geru din apropiere a înscris. Cei de la Progym dau primle semne de viață în partea secundă, în minutul 12 când reușesc să înscrie pentru 3-1. În partea a doua Dunărea a beneficat de trei situații de superiorioritate, dar la nici una din ele nu a reușit să marcheze. 
Repriza a treia este începută cu emoții de dunăreni, Progym se apropie periculos la 3-2, golul harghitenilor a fost marcat în superioritte numerică, și este terminată en fanfare. În minutul 5.37 al reprizei, cei de la dunărea au beneficiat de o nouă superioritate numerică, Dunărea fixează Progym-ul în treimea proprie, încearcă câteva șanse de a marca, Filip Randa expediază un puc de la linia albastră, portarul respinge până la Patrick Rosemberg care înscrie și aduce liniștea în tribuna (și astăzi a fost deschisă numai o tribună) puțin populată a patinoarului. După încasarea golului 4 cei de la Progym încep să se certe, unul din jucători părăsește banca, plecă direct la vestiare, Dunărea și-a văzut de joc și a mai marcat de 3 ori, prima dată Martin Person din pasa lui Patrick Rosemberg, în minutul 8.12 al reprizei, aceiași jucători colaborează și la golul 7, ultima reușită a zilei și ultima din acest sezon de acasă poarta semnătura nou revenitului la echipă Andrei Nuțu, din pasa lui Adrian Irimia, nici dacă era un scenariu scris înainte de meci nu  putea ieși așa bine, ultimul gol al sezonului de acasă să fie marcat de una din legendele echipei, Andrei Nuțu.
CSM Dunărea: Radu Viorel, Lucian Hangan- portari, 
linia I: Istvan Veress, Adam Vylicil, Ciprian Țapu, Patrick Rosemberg, Martin Person,
linia a II-a: Filip Randa, Marius Mărcuș, Andrei Brandabur, Cătalin Geru, Radim Kristan,      
linia a III-a: Zoltan Szogyor, Felician Secuianu, Mircea Necula, Andrei Nuțu, Adrian Irimia,
linia a IV-a: Alex Munteanu, Valentin Vlase, Vasile Mironov; 
   
După victoria de astăzi, hocheiștii de la Dunărea ocupă unul din cele două locuri care asigură prezența în semifinalele LNH, locul 2 cu 30 de puncte, golaveraj 99-109, la 4 puncte distanță de CS Școlar Miercurea Ciuc și 10 față de Progym Gheorgheni dar și cu 2 jocuri în plus. Pentru Dunărea urmează o dublă decisivă în lupta pentru locul 2, 16-17, februarie, la Miercurea Ciuc cu CS Școlar. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal