RUGBY: RCM Galati revine sâmbătă în liga a II-a

3

Promovată la finalul sezonului trecut în liga a II-a, Divizia Națională de Seniori, echipa de rugby a orașului, Rugby Club Municipal Galați, va redebuta la finalul acestei săptămâni în cel de al doilea eșalon al rugby-ului de la noi, după numai un sezon de liga a III-a. La finalul sezonului 2011, RCM Galați evolua în divizia A (liga secundă), dar FR Rugby a hotărât schimbarea sistemului competițional iar divizia A a devenit liga a III-a, unde a evoluat și RCM Galați. 

Pentru noul sezon de Divizia Națională de Seniori, echipa gălățeană a reluat pregătirile de la jumătatea lunii februarie iar antrenamentele s-au desfășurat pe plan local, la stadionul ”Municipal” și la Colegiul Tehnic Traian Vuia. În pauza competițională, RCM Galați a susținut și un joc de verificare cu colega de eșalon RC Stejarul Buzău, pierdut de gălățeni 7-14 în fața buzoienilor o echipă cu mai multe sezoane în liga secundă. 
Noul sezon de DNS aduce îmbunătățiri atât la nivelul lotului cât și la nivelul băncii tehnice, antrenorul principal Marius Secuianu va fi ajutat de antrenorul secund Daniel Vlismas, sosit recent la echipă. Lotul pentru noul sezon cuprinde următorii jucători:  Maftei (venit de la Steaua București, jucător crescut la Galați), Partenie, Carabăț, Estoica, Cloșcă, Pecincină, Mocanu, Trandafir, Cloşcă,, Frunză, Dănăilă, Lupoaie,
Andronic, Stan, Marin, A. Florea, Crăciun, Pascu, Grigoriţă, Stanciu, Ghindă, Mira, Bratu, Apostol, Roman, V. Florea, Radu, Burcea, Păduroaică, Badea. Lotul va fi completat de juniorii: Boboc, Manolache, Rusu şi Tihan, care în aceste zile paticipă împreună cu echipa națională U 18 la Campionatul European din Franța. 
Primul adversar în DNS va fi Poli Iași, echipă retorgradată din Superliga la finalul sezonului trecut, meciul de debut va avea loc sâmbătă, 30 marite, de la ora 15.00 la Iași. Celelalte adversare ale gălățenilor în DNS 2013, sunt echipe cu state vechi în liga a II-a, cum ar fi Rulmentul Bârlad, Știința Petroșani, CSM Bucovina Suceava, Stejarul Buzău, unele dintre ele au evoluat în Superliga: Poli Iași și CSU Arad, iar printre adversari se numără și CS Năvodari, fosta colegă de serie a gălățenilor în divizia A.   

Primul meci pe teren propriu, RCM Galați îl va juca sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 13.00, pe stadionul ”Municipal” (Gloria de lângă Autogară) cu RC Stejarul Buzău. Programul RCM Galați în Divizia Națională de Seniori 2013, se poate vedea aici .
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal