RUGBY: Înfrângere cu punct bonus pentru RCM Galați

2
Divizionara secundă RCM Galați nu a reușit să obțină prima victorie în Diviza Națională de Seniori nici în etapa a IV-a când pe teren propriu a primit replica celeilalte echipe fără victorie (după primele 3 etape), CSM Bucovina Suceava. Gălățenii au cedat 6-13 în fața celor de la Suceava, la pauză scorul a fost 3-8 și au anulat penalizarea din prima etapă prin punctul bonus defensiv acumulat în meciul de duminică cu Suceava. 
Scorul a fost deschis de Bucovina Suceava în minutul 8 la prima acțiune în preajma buturilor gălățene, oaspeții au marcat un eseu, netransformat (0-5), vântul puternic a încurcat transformerii celor două echipe astăzi. Câteva minute mai târziu gălățenii pun în pericol pentru prima oară în acest meci buturile adverse, mijlocașul la deschidere Marian Marin încearcă un drop gol dar nu reușește să marcheze. În minutul 20 cei de la Suceava marchează din nou (0-8), de data acesta prin intermediul unei lovituri de pedeapsă. Mijlocașul la deschidere Marian Marin, mai încearcă o dată să marcheze tot din lovitură de pedeapsă dar nici acesta nu este fructificată. Eforturile gălățenilor au fost răsplătite în minutul 30 când același Marian Marin, reuşeşte să pună primele puncte pe „tabelă” pentru gălățenei, prin intermediul unei lovituri de pedeapsă (3-8). Două minute mai târziu sucevenii mai au o șansă de a marca din lovitură de pedeapsă dar ratată. Gălățenii au avut șansa să intre la pauză la egalitate sau chiar în avantaj, în minutul 37 căpitanul Gabriel Dănăilă, recuperează un balon în propriul teren face o cursă  de senzație printre adversari, culcă balonul în terenul advers dar încercarea a fost anulată de arbitri, unul dintre gălățeni a placat un adversar fără balon, lucru interzis de regulament și eseul a fost anulat. 
În partea a doua gălățenii încep deciși să recupereze diferența față de suceveni, în minutul 43, Marian Marin are o nouă tentativă de țintă prin intermediul unuei lovituri de pedeapsă dar netransformată, în minutul 45, centrul Gabriel Partenie, încearcă un drop gol dar nici de această dată balonul nu trece printre „bețele” adverse. Gălățenii continuă să forțeze iar în minutul 55, beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă de data aceasta transfromată de Marian Marin (6-8). Gălățenii nu au putut forța egalarea pentru că în minutul 58, după ce au  revenit cei de la Suceava marchează al doilea eseu al jocului de astăzi, netransformat, cu încercarea marcată de suceveni, tabela s-a închis la 6-13, niciuna dintre echipe nu a mai încercat buturile sau terenul de țintă advers. Meciul s-a terminat 14-14, în minutul 32, unul dintre gălățeni a părăsit terenul după ce a ăncasat un cartonaș galben, iar în minutul 39 și sucevenii au rămas în 14. 
După înfrângerea de astăzi RCM Galați rămâne pe ultimul loc în DNS cu 0 puncte, esaveraj 35-89. Pentru RCM Galați urmează două meciuri consecutive în deplasare, etapa viitoare, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.00, RCM Galați va juca pe terenul celor de la CSU AV Arad, locul 7, iar în etapa a VI-a vor juca la Brâlad.     
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal