RUGBY: RCM Galați penalizată cu un punct de FRR

5
Meciul de debut în Divizia Națională de Seniori al celor de la RCM Galați nu s-a jucat pentru că echipa gălățenă nu a înscris pe foaia de joc 5 jucători sub 21 de ani. Pe lângă înfrângerea 0-5 prin neprezentare cu Poli Agro Iași, echipa gălățeană a fost penalizată de Federația de Rugby cu un punct în clasamentul general al Diviziei Naționale de Seniori. Astfel, după disputarea jocurilor din prima etapă a ligii secunde RCM Galați ocupă locul 8 în clasamentul ligii secunde cu -1 punct, esaveraj 0-5. Lupta pentru evitarea retrogradării va fi dificilă pentru gălățeni, după prima etapă în partea a doua a clasamentului și probabil echipele cu care RCM Galați se va lupta pentru evitarea retrogradării se clasează: CS Năvodari 0 puncte, RC Bârlad 0 puncte și CSM Bucovina Suceava 1 punct.

La finalul sezonului regulat, cele XIV etape, echipele clasate pe locurile 1-4 vor juca în play-off pentru promovarea în Superliga, echipa de pe primul loc promovează în Superliga iar echipa de pe locul 2 va juca baraj cu locul 7 din Superliga. Echipele clasate pe locurile 5-8 vor juca în play-out, după sistemul fiecare cu fiecare meciuri tur-retur, meciuri destule în care RCM Galați poate să recupereze punctul minus din prima etapă. La finalul play-out-ului ultimele două echipe retrogradează în Divizia A.

Primul meci in care rugbyștii gălățeni pot recupera punctul de penalizare este sâmbătă, 6 aprilie, când de la ora 13.00, RCM Galați va juca pe teren propriu cu RC Stejarul Buzău, meciul se va juca pe stadionul „Municipal” (Gloria, de lângă autogară).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal