RUGBY: RCM Galați a chinuit liderul în prima etapă din retur

9

Cu un lot decimat de suspendări, ultima cea a lui Ionuț Cosmiuc, suspendat 5 etape pentru cartonașul roșu din finalul meciului cu CS Năvodari, în prima etapă din returul Diviziei Naționale de Seniori, RCM Galați (locul 8, ultimul) a oferit o replică tăioasă liderului Poli Agro Iași, gălățenii au cedat 28-52 la pauză 6-26, au marcat 3 eseuri și au fost aproape de punctul bouns ofensiv. Jocul a avut două reprize diferite, prima în care gălățenii au contat doar în primele 10 minute și a doua în care au jucat aproape de la egal cu liderul.

Gălățenii au început meciul tare, în minutul 2 al jocului beneficiază de lovitură de pedeapsă pe care aleg să o trimită către buturi, iar Gabriel Partenie transformă lovitura de pedeapsă și RCM Galați deschide tabela, cum era greu de anticipat. Iașiul replică 6 minute mai târziu și marchează prima încercare a jocului  dar netransformată. Gălățenii continuă să preseze liderul iar în minutul 11 beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă iar centru Gabriel Partenie duce din nou echipa gălățeană în avantaj. De la 6-5 pentru RCM Galați ieșenii arată că sunt liderul neînvins al seriei și până la pauză mai marchează 3 încercări, toate transformate și își asigruă punctul bonus încă din prima repriză. 
Și repriza secundă este începută în forță de gălățeni, în minutul 3, fundașul Florin Estoica interceptează un balon în propria jumătate face o cursă de senzație printre jucătorii ieșenii ajunge la terenul de țintă și marchează primul eseu gălățean al meciului, Gabriel Partenie transformă, după marcarea încercării Florin Estoica iese accidentat. Replica ieșenilor a venit imediat, aceștia au marcat la următoarea fază de joc un eseu transformat. Transformeorul gălățean Gabriel Partenie nu se lasă indimidat de incercările marcate de ieșeni și reușește să transforme o nouă lovitură de pedeapsă pentru RCM. Până la pauza de apă, din cauza căldurii insuportabile, la jumătatea celor două reprize arbitrii au acordat o scurtă pauză de apă, cei de la Iași mai marchează încă două incercări, ambele transformate, acesta fiind ultimele puncte marcate astăzi de lider. Cu aproape 20 de minute înainte de final, gălățenii beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă dar de data acesta centrul Gabriel Partenie nu mai transformă. Cu un avantaj de un om pe teren gălățenii forțează să mai înscire, în minutul 25, centru Sorin Mira fructifică avantajul și culcă balonul în terenul de țintă ieșean iar Gabriel Partenie transformă. Presiunea gălățeană continuă în minutul 30, beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă dar netransformată de Gabriel Partenie. La ultima fază a jocului, gălățenii au înscris al treilea eseu al lor în acest joc, netransformat de Gabriel Partenie
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal