RUGBY: Victorie și punct bonus pentru RCM Galați în ultima etapă a turului

10

Reveniți în anonimatul ligi secunde, după ce în săptămâna premergătoare meciului cu CS Năvodari au fost vedete pe internet după incidentele de la Bârlad, sportivii de la RCM Galați au obținut sâmbătă, pe teren propriu prima victorie din Divizia Națională de Seniori. Gălățenii au trecut cu 31-12 la pauză 14-0, de cealaltă nou promovată din liga a II-a CS Năvodari și pe lângă cele 4 puncte aferente victoriei, gălățenii au încasat și punct bonus ofensiv pentru cele 4 eseuri marcate.

Gălățenii au început tare meciul cu cei de la Năvodari iar în minutul 4, au pus primele puncte pe tabelă prin mijlocașul la grămadă Constantin Badea, acesta a marcat la prima acțiune ofenisvă a meciului, încercarea a fost trasformată de Gabriel Partenie. Centrul Gabriel Partenie a fost aproape de a mări avantajul, în minutul 11, gălățenii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, trimisă la bețe de transformeorul de astăzi, în lipsa lui Marin Marian suspendat 10 etape după incidentele de etapa trecută, dar ratată. Oaspeții dau primele semne că sunt în joc în minutele 18 și 23, au beneficiat de două lovituri de pedeapsă, dar netransformate. Cei de la Năvodari încearcă să pună și ei primele puncte pe tabelă, beneficiază de grămadă la 5 metri de terenul de țintă gălățean, dar zidul apărării gălățene rezistă. În replică, în minutul 36 căpitanul gălățean Gabriel Dănăilă înscrie a doua încercare a meciului, transformată de  Gabriel Partenie. Până la pauza cei de la Năvodari mai beneficiază de o lovitură de pedeapsă dar netransformată iar la pauză scorul era 14-0 pentru gălățeni. 
Partea secundă a fost mult mai fragmentată, cu multe intervenții ale medicului și a celor responsabili cu apa din cauza căldurii excesive, inițiativă ofenisvă au avut tot gazdele, în minutul 10 de la reluarea meciului, Gabriel Partenie înscrie din nou de data aceasta din lovitură de pedeapsă. Cu victoria aproape asigurată, gălățenii forțează și încearcă să obțină și punctul bonus ofensiv, în minutul 22 grămada gălățeană se afla la 5 metri de terenul de țintă al oaspeților, iar Constantin Badea marchează a treia încercare a meciului, transformată de Gabriel Partenie. După ce au marcat al treilea eseu, gălățenii mai aveau nevoie de o încercare pentru punctul bonus, misiunea a fost îngreunată de Ionuț Cosmiuc, în minutul 21 acesta a primit cartonaș galben și a fost eliminat 10 minute în urma unui placaj întârziat, eliminare sesizată arbitrului de centru de către asistent. Cu un om în plus cei de la Năvodari presează și reușesc să înscrie prima încercare pe care o și transformă. Replica gazdelor nu s-a lăsat prea mult timp așteptată, intrat de puțin timp pe teren flanker-ul Iulian Roatămoale a marcat al patrulea eseu, încercare transformată de Gabriel Partenie, jucător aflat „în picior” astăzi. După marcarea încercării, gălățenii sunt în formulă completă însă pentru puțin timp, recent intrat pe teren Ionuț Cosmiuc a fost sancționat din nou cu cartonaș galben și roșu implicit. Tabela a fost închisă de oaspeți, au marcat un eseu dar netransfomat.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal