RUGBY: Tinerii RCM-ului au învins Aradul

5
Tinerii jucători de la RCM Galați au reușit să producă surpriza în etapa a XII-a din Divizia Națională de Seniori, învingând cu 19-14 la pauză 13-14, mult mai experimentata echipă CSU AV Arad, grupare care nu cu mult timp în urmă evolua în prima liga. Spre deosebire de jocurile anterioare din DNS când la pauză intrau în avantaj apoi cedau în partea secundă, sâmbătă, gălățenii și-au dozat energile mai bine în partea secundă și au izbutit să învingă Aradul.
Primii au marcat gălățenii, rapid în minutul 7 prin intermediul unui eseu înscris de Constantin Badea, transformat de căpitanul de astăzi Gabriel Partenie. Arădenii oferă replica imediat (min 14), obțin mai multe grămezi în apropierea terenului de țintă gălățean, rulează bine molul în apropierea buturilor gălățene și marchează un eseu pa care îl transformă și egalează. La 3 minute de la restabilirea egalitații, gălețenii obțin o lovitură de pedeapsă transformată de același Gabriel Partenie, centrul gălățean duce echipa în avantaj, 10-7. Cei de la Arad reușesc din nou să replice gălețenlor și mai marchează o încercare transformată în minutul 25. Cu 3 minute înainte de finalul primei părți gălățenii beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă, central de la aproape 40 de metri, o formalitate pentru Gabriel Partenie, care transformă și stabilește scorul pauzei, 13-14. 
În partea secundă cei 30 de jucători prezenți pe teren încep mai moale, asta din cauză căldurii și a soarelui putenic din prima repriză. În repriza a doua au fost mai vioi gălățenii, aceștia au reușit să marcheze prin intermediul a doua lovituri de pedeapsă, în schimb arădenii au ”marcat” prin lovituri asupra gălățenilor nesancționate de arbitrii. Primele puncte au fost marcate de omul meciului, Gabriel Partenie prin intermediul aceluiași procedeu, lovitură de pedeapsă, la prima acțiune ofensivă a reprizei și RCM Galați trece din nou în avantaj 16-14. La jumătatea părții secunde, după o binemeritată pauză de apă, gălățenii irosec o bună șansă de a marca o nouă încercare, balonul circulă bine pe axa Partenie-Crăciun-Carabet, dar ultimul comite o infracțiune și este oprit la 5 metri central de buturile adverse. Aproape de finalul meciului, în minutul 31, gălățenii beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă și căpitanul Gabriel Partenie, transformă din nou iar avantajul gălățenilor se mărește la 5 puncte. Pe final de meci cei de la Arad forțează egalarea sau chiar victoria, împing jocul în terenul gălățenilor, beneficiză de margini peste margini și grămezi ordonate cu nemiluita dar apărarea gălățeană răspunde cu brio atacurilor arădene și alungă pericolul. Tot pe final de meci a izbucnit și un conflict între jucătorii celor două echipe, dar incidentele au fost oprite la timp.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal