RUGBY: Victorie și punct bonus pentru RCM Galați

5

Cu Mitică Trandafir revenit în primul XV, dar și cu ceilalți jucători reveniți după suspendări, RCM Galați a obținut un nou succes în Divizia Națională de Seniori, al doilea consecutiv, 35-22 , la pauză 12-15 cu cei de la RC Bârlad, echipă care înaintea etapei era clasată pe locul 3 în DNS. Gălățenii au început meciul tare deciși să ofere o nouă surpriză în DNS. 
Prima tentativă de țintă a meciului a fost în minutul 4 când centrul Gabriel Partenie încercă buturile adverse prin intermediul unei lovituri de pedeapsă, netransformată, calitatea execuțiilor de astăzi ale centrului gălățean a fost influențată și de vântul destul de tare care a suflat astăzi pe ”Municipal”. Peste 3 minute gălățenii au o nouă tentativă de țintă, nefructificată de Gabriel Partenie. Scorul a fost deschis în minutul 10, de gălățeni prin intermediul unui eseu marcat de pilierul Cătălin Stănescu, încercare netransformată. La primele semne ofensive cei de la Bârlad reușesc să egaleze, prin intermediul unui eseu netransformat.  Egalitatea s-a menținut doar câteva minute pe ”tabelă”, în minutul 18, fundașul Florin Estoica scapă de apărătorii adverși și marchează un nou eseu pentru gălățeni, prin centrul buturilor adverse, încercare transformată de Gabriel Partenie. Sper finalul primei părți gălățenii au o cădere de care profită din plin cei de la Bârlad, prima dată  bârlădenii marchează un esue transformat, cu care egalează, apoi stabilesc scorul pauzei prin intermediul unei lovituri de pedeapsă transformtă (12-15). 
Partea secundă este începută la fel ca prima de cei de la RCM Galați, în forță, în minutul 3, Florin Estoica reușește dubla, marchează o nouă încercare pentru echipa gălățeană(17-15). Încercarea nu a fost transformată, de data aceasta ”la bețe” a trimis Ionuț Cosmiuc.  După marcarea încercării gălățenii rămân pentru 10 minute cu un om în minus pe teren, autorul primului eseu Cătălin Stănescu fiind sancționat cu cartonaș galben. Profitând de eliminarea pilierului gălățean cei de la Bârlad se apropie periculos de buturile gălățene și trec în avantaj prin intermediul unui eseu transformat (17-22). După încasarea eseului, deși se aflau în inferioritate numerică, gălățenii au mai încasat un cartonaș galben, pilierul Mitică Trandafir a luat și el loc timp de 10 minute pe  banca de pedepse. Cu doi oameni mai puțin, gălățenii nu renunță la luptă și reușesc egalarea. Pilierul Mircea Ionuț Constantin zis și ”forță” reușește primul său eseu în jocul de astăzi, încercare transormată de Gabriel Partenie (22-22). Gălățenii nu se mulțumesc cu egalul și același ”forță”, Mircea Ionuț Constantin reușește și el dubla, încercare netransformată (27-22). Revenit de câteva minute pe teren, după eliminarea de 10 minute, pilierul Mitică Trandafir își trece și el numele pe lista marcatorilor gălățeni prin intermediul unui eseu (32-22), încercare netransformată. Aproape de finalul meciului pe teren intră și Marin Marian, revenit după o suspendare destul de lungă, cu poftă de joc, mijlocașul la deschidere încearcă buturile adverse cu o tentativă de drop-gol nereușită. Și totuși Marin Marian își trece și el numele pe lista marcatorilor, acesta reușește să marcheze prin intermediul unei lovituri de pedeapsă.

Pe lângă cele 4 puncte aferente victoriei, gălățenii au luat și punctul bonus pentru marcarea celor 6 eseuri. În ultima etapă din sezonul regulat RCM Galați va juca pe terenul celor de la CS Năvodari.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal