RUGBY: Gură de oxigen pentru RCM Galați

10
Jocul de sâmbătă dimineață de pe ”Municipal” din RCM Galați și arădenii de la CSU Aurel Vlaicu era important pentru ambele echipe, pentru RCM Galați o înfrângere era sinonimă cu retorgradarea, în timp ce pentru arădeni victoria echivala cu salvarea de la retrogradare.  La capătul unui joc echilibrat, cu o primă repriză bună și cu o a doua parte lipsită de faze importante de a marca, RCM Galați s-a impus cu 12-8, la pauză 12-3 și speră în continuare la salvarea de la retorgradare. 
Soarta jocului s-a decis în prima parte când s-au marcat aproape toate punctele. Gălățenii au început salb, în minutul 3, aradul obține o lovitură de pedeapsă pe care reușesc să o transforme și să pună primele puncte pe ”tabelă” (0-3). După încasarea punctelor gălățenii năpustesc asupra adevrsarilor, încercă să marcheze rapid primele puncte, obțin câteva margini după baloane trimise în margine foarte bine de Gabriel Partenie însă nu reușesc să străpungă zidul apărării adverse. După minute bune de dominare sterilă gălățeană, cei de la Arad mută jocul în terenul gălățean, încearcă să marcheze prima încercare, însă în minutul 23, în plină presiune asupra gălățenilor, se aflau la 5 metri de terenul de țintă gălățean, pasează  balonul de pe o parte pe alta a terenului, la ultima pasă scapă balonul, acesta este interceptat de Marius Stanciu în dreptul propriilor buturi, scapă pe contraatac, face o cursă de senzație de-a lungul terenului și culcă balonul pe centrul buturilor arădene. Încercarea a fost transformată, simplă formalitate pentru Gabriel Partenie (7-3). Cu avantaj minim pe ”tabelă” RCM-ul forțează se instalează în terenul arădenilor, pilierul Cătălin Stănescu se avântă asupra buturilor adverse, pasează la Mitică Trandafir iar pilierul înscire a doua încercare a gălățenilor și stabilește și scorul pauzei 12-3. 
La reluare jocul este lipsit de spectacol, miza punctelor începe să se simtă în evoluția celor 30 de jucători, apar primele eliminări și conflictele înre jucători. La 5 minute după pauză, Cosntantin Badea revenit în echipă pentru jocul de astăzi, este prins la pământ de adversari lovit cu pumnul de unul dintre arădeni. Jucătorul de la Arad este eliminat timp de 10 minute, însă superioritatea nu a fost fructificată de gălățeni. La câteva minute după incidentul cu jucătorul arădean, mijlocașul la grămadă Cosntantin Badea părăsește terenul acidentat, pierdere grea pentru echipa gălățeană. În minutul 17 gălăţenii ratează șansa desprindeii, Gabriel Partenie rateza transformarea unei lovituri de pedeapsă. Cei de la Arad forțează să mai marcheze puncte, care să le asigure punctul bonus defensiv, ratează o primă oportunitate în minutul 23. Misiunea arădenilor a fost ușurată de arbitrii jocului, în decurs de 8 minute doi gălățeni, Dan Manolache și George Rusu primesc câte un cartonaș galben și părăsesc terenul timp de 10 minute. Pe final de meci, cu două minute înainte de final, CSU Arad marchează primul lor eseu în jocul de astăzi care le asigură puncul bonus defensiv, foarte important în economia clasamentului play-out-ului. Cu punctul bonus acumulat pe final de joc de arădeni, distanța dintre RCM Galați și CSU AV Arad (echipă care ocupă ultimul loc salvator în play-out) se reduce la 3 puncte, față de 6 înaintea meciului.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal