RUGBY: RCM-ul fără forță în fața liderului

8

Fără Cosntantin Badea, Marin Marian, Florin Estoica absenți din diferite motive, dar și Bogdan Panduroaica iești devreme accidentat, patru piese importante în angrenajul echipei, RCM Galați nu a avut forța necesară să învingă liderul play-out-ului Bucovina Suceava, după 3 înfrângeri consecutive în fața bucovinenilor. Astăzi, în urma unui joc slab prestat de gălățeni, RCM-ul a cedat 8-17 la pauză 3-12.

Jocul de astăzi a fost lipsit de spectaculozitate, cu puține faze în care au fost amenințate buturile adverse, influențat de terenul greu și de ploaia măruntă care a căzut neâncetat, cu multe greșeli de mânuire a balonului de ambele părți. Sucevenii au deschis scorul rapid în minutul 5, în urna unei mari greșeli a apărării gălățene, Costel Manolache și un coleg de al său sar să prindă balonul în apropierea terenului de țintă, cei doi se lovesc unul de altul, balonul ricoșează din cei doi spre terenul de țintă, iar un sucevean vine rapid și culcă balonul (0-5). După eseul stupid încasat, gălățenii aleargă după egalare, obțin o lovitură de pedeapsă, Gabriel Partenie transformă și î-și apropie echipa la două puncte (3-5). Cu primele puncte puse pe ”tabelă”, gălățenii aleargă după egalare, însă jocul trenează, se joacă mai mult în zona de la centrul terenului. Pe final de repriză cele două echipe încep să anime jocul, cu RCM-ul în prim plan, gălățenii beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă, central, dar de la distanță mare, iar Gabriel Partenie nu reușește să transforme. Două minute mai târziu, rugbyști gălățeni ratează din nou de data acestă se apropie decisiv de terenul de țintă advers, la mai puțin de 5 metri, balonul circulă bine de la Carabăț la căpitanul Dănăilă, insă nu reușesc să împingă decisiv adversarii și comit o infracțiune, care îndepărtează pericolul pentru suceveni. Alte două minute mai târziu, gălățenii beneficiază de o nouă lovitură de pedeapsă,undeva de la jumătatea terenului, lateral stânga, dar netransformată de Gabriel Partenie. La una din ultimele faza ale primei părți sucevenii ies din nou la rampă, obțin grămadă la 5 metri de terenul de țintă gălățean, imping molul până în terenul de țintă și marchează un nou eseu, de data acesta transformat, cu care se stabilește și scorul pauzei 3-12.

În partea a doua gălățenii încep tare, irosesc o mare șansă de marca prin Alexandru Borta, acesta respinge un balon la 10 metri de buturile adverse, balonul ricoșează spre terenul de țintă însă Borta nu ajunge la timp să culce balonul. La câteva minute de la reluare, sucevenii rămân în 14 după ce unul dintre a fost eliminat 10 minute (cartonaș galben), RCM-ul presează, domină teritorial, jocul se mută în terenul sucevenilor, gălățenii beneficiază de mai multe margini  dar nu reușesc să marcheze. După minute bune de dominare gălățeană, cei de la Suceava mută jocul spre terenul gălățenilor și mai pragmatici, reușesc să marcheze o nouă încercare, netransformată (3-17), cu același mol rulant. Pe finalul jocului, gălățenii reușesc să marcheze și ei o încercare, prin George Rusu, eseu netransformat. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal