RUGBY: Victorie pentru gălățeni! RCM speră în continuare la salvarea de la retrogradare

6
Meciul sezonului pentru RCM Galați, cel cu CS Năvodari, în care își juca viitorul în Divizia Națională de Seniori (liga secundă), a fost abordat de gazde fără câțiva jucători de bază: Gabriel Partenie-liderul marcatorilor, Florin Estoica-fundașul marcator, absent de mai multă vreme de la echipă și Claudiu Crabeț. Cea mai apăsătoare absență a fost cea a lui Partenie, înlocuitorul său, Alexandru Crăciun, reușind să treacă balonul printre bețe o singură dată din 4 șanse bune de a marca. Totuși miza jocului, și-a pus amprenta asupra lui Crăciun, având în vedere faptul că RCM-ul își semna sentința de retrogradare în cazul unui eșec pe teren propriu cu CS Năvodari.
Astfel, la capătul unui joc cu două abordări diferite, în cele două reprize, prima cu RCM-ul zburdând pe teren (17-0), pentru ca în cea de a doua oaspeții să fie vioara întâi (0-14), a rezultat un succes, scor 17-14, la pauză 17-0, prin care RCM Galați păstrează șanse de salvare de la retrogradare.

Filmul jocului:

Zmei în prima repriză

Cu toată că echipa din Năvodari a început destul de bine jocul, cu câteva inițieri de atacuri, totuși gazdele au reușit să echilibreze rapid partida. Prima șansă de a marca pentru RCM Galați a venit în minutul 6, prin lovitură de pedeapsă, dar netransformată de Alexandru Crăciun, din poziție laterală de la aproape 30 de metri. Tabela a fost mișcată în minutul 18, atunci când pilierul Mitică Trandafir a culcat balonul în terenul de țintă advers după mai multe tentative. Încercarea a fost transformată apoi de Alexandru Crăciun.
Zece minute mai târziu, gălățenii au avut șansa de a se desprinde, dar Crăciun a executat slab de la circa 30 de metri o nouă lovitură de pedeapsă. Finalul de repriză s-a jucat permanent în terenul dobrogenilor,  cu gălățenii presând pentru a reuși să marcheze cât mai multe puncte. Au trecut pe aproape Trandafir și Stănescu, dar cel care a înscris a fost Cosmin Tihan. Scăpat de apărătorii adverși, Tihan a înscris prin centrul buturilor, rezultând o pozițe bună pentru transformare, dar același Crăciun a ratat din nou.
La ultima fază  a primei părți, una din ultimele faze ofenisve din tot meciul, de altfel,  pentru RCM, Mitică Trandafir, a mai marcat o încercare, pentru a duce scorul la 17-0. Spre deosebire de primele încercări, transformerul a fost schimbat, la bețe fiind Costel Manolache în locul lui Alex Crăciun, dar fără succes.

Teama de rezultat și-a spus cuvântul

În partea a doua la RCM Galați a părut că teama de rezultat și-a spus cuvântul, miza jocului find destul de ridicată pentru gălățeni. Odată cu începerea ploii, cei de la Năvodari au preluat inițiativa și în minutul 57, după o serie de tentative nereuștie, au reușit să marcheze primele puncte ale jocului prin intermediul unui eseu transformat. Greșelile repetate ale unui jucător al oaspeților i-a adus pe gălățeni în postura să evolueze în superioritate numerică timp de 10 minute, dar fără ca RCM-ul să poată profita prin majorarea diferenței de scor.
Ultimele minute ale jocului au gost cu adevărat încinse. În minutul 71, CS Năvodari a mai înscris un eseu, transformat, apropiindu-se periculos scor 17-14. Totuși, gălățenii au reușit să țină de scor și au reușit să obțină victoria de care aveau nevoie pentru a spera în continuare cu șanse reale la salvarea de la retrogradare. Totuși, departe de a fi încheiat socotelile, pentru RCM Galați emoțiile nu s-a terminat. Duminică, de la ora 10.00, la Arad, se va juca CSU AV Arad-CSM Suceava, în care gălățenii au nevoie de un succes al sucevenilor pentru a urca pe locul secund în play-out, cel care asigură salvarea de la retrogradare, cu o etapă înainte de final.  

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal