RUGBY: Sâmbătă, RCM Galați-CS Năvodari, un nou meci decisiv pentru gălățeni

4
După victoria echivalentă cu o gură de oxigen de etapa precedenta, din jocul cu CSU AV Arad, pentru RCM Galați urmează un nou meci crucial, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 11.00, pe teren propriu cu CS Năvodari. La fel ca meciul de etapa trecută, jocul de sâmbătă, este decisiv pentru ambele grupări în lupta lor pentru evitarea retrogradării, echipa care va pierde va retorgrada matematic, cu o etapă înaimnte de finalul play-out-ului, în Divizia A. Pe lângă eventuala victorie (cu punct bonus) a RCM-ului în fața năvodarilui, gălățenii au nevoie și de un joc al rezultatelor favorabil, CSU AV Arad, principala contracandidată să piardă meciul cu liderul play-out-ului CSM Bucovina Suceava. 
RCM Galați și CS Năvodari, sunt cunoștințe mai vechi, au promovat împreună din Divizia A sezonul trecut, iar in DNS s-au întâlnit de 3 ori, bilanțul jocurilor din liga secundă le este favorabil gălățenilor, au învins de 2 ori, 32-12 la Galați, în sezonul regulat și 29-26 în play-out la Năvodari, iar constănțenii s-au impus în sezonul regulat la Năvodari cu 40-18. În precedentele sezoane, când ambele echipe evoluau în Divizia A, cele două echipe și-au împărțit victoriile, în 2012, la Galați, RCM-ul s-a impus cu 50-17 și 20-17, iar Năvodariul a câștigat meciurile de pe propriul lor teren, 36-30 și 32-27, în jocul decisiv pentru accedera în play-off-ul Diviziei A. În 2011, la Năvodari au câștigat constănțenii cu 30-25, iar la Galați, RCM-ul cu 5-0, la masa verde prin neprezentarea celor de la Năvodari. În 2010, la unul din primele sezoane cu echipa gălățeană la nivel de seniori, CTTV Galați pe atunci, a învins o singură dată din 4 jocuri echipa din Năvodari, la Galați cu 29-21, celelalte 3 meciuri au fost câștigate de constănțeni, la Galați 17-7, iar la Năvodari 41-17 și 24-8. 
Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, RCM Galați și CS Năvodari ocupă ultimele două locuri în play-out, RCM Galați este pe 3 cu 8 puncte, 2 victorii, 2 înfrângeri, esaveraj 54-77, iar CS Năvodari este pe 4 cu 5 puncte, 1 victorie și 3 înfrângeri, esaveraj 30-70, 2 puncte bonus, echipa din Năvodari a pierdut un meci din cele 4 din play-out la masa verde, la Arad nu au înscris pe foaie trei jucători pentru limia I.   
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal