RUGBY: Mix tinerețe-experiență, în echipa care a adus victoria RCM-ului sâmbătă

26

Deși meciul de sâmbătă cu Năvodariul, câștigat 17-14 de gălățeni, a fost decisiv pentru RCM Galați, în privința salvării de la retrogadare din Divizia Națională de Seniori, trupa pregătită de tripleta Secuianu-Vlismass-Secuianu, nu s-a putut baza pe servicile mai multor jucători experimentați, piese de bază pentru echipă. Pe lângă absențele mai vechi ale lui Florin Estoica,
Marin Marian, ambii absenți de mai multă vreme de la echipă și Claudiu Crabeț, gălățenii nu s-au putut baza pe serviciile lui Gabriel Partenie-liderul marcatorilor din acest sezon de la RCM Galați. 

În lipsa celor de mai sus, antrenorii gălățeni au apelat la tinerii crescuți în propria pepinieră, pentrun a completa locurile libere lăsate de jucătorii mai exprimentați. În XV-le de start s-au aflat 7 jucători sub 21 de ani, care au făcut față cu brio mult mai experimentaților jucători de la Năvodari. Tinerii gălățeni au fost mixați în XV-le de start cu  jucătorii mai experimentați. Tnierii au fost: Cătălin Stănescu 20 de ani, Dan Monolache 19 ani, Cosmin Tihan 18 ani, Eduard Stan 19 ani, Alexandru Bortă 19 ani, George Rusu 18 ani și Costel Manolache 18 ani.  Pe parcursul jocului au mai intrat alți 4 : Marius Frunză 18 ani, Sorin Mocanu 18 ani, Stelian Grumăzescu 18 ani și Alexandru Gheonea 19 ani. Dintre tinerii s-a evidențiat flanker-ul Cosmin Tihan, acesta și-a trecut numnele pe lista marcatorilor, prin intermediul unui eseu.

De partea cealaltă experimentații au fost: Mitică Trandafir 25 de ani, Cosmin Manea 23 de ani, Laurențiu Florea 26 de ani, Gabriel Dănăilă 26 de ani, Constantin Badea 27 de ani ”decanul de vârstă”, Alexandru Crăciun 25 de ani, Sorin Mira 26 de ani, Marius Stanciu 23 de ani. 

Mixul tinerețe-exprineță din XV-le de start a fost: Costel Manolache-Marius Stanciu, Sorin Mira, Alexandru Bortă, Alex Crăciun, Constantin Badea-Gabriel Dănăilă, Eduard Stan, Cosmin Tihan-Dan Manolache, Laurențiu Florea-Cosmin Manea, Cătălin Stănescu, Mitică Trandafir. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal