RUGBY: Sâmbătă la Suceava, un nou meci crucial pentru RCM Galați

5

Victoria de sâmbătă, 17-14 în fața celor de la CS Năvodari, le-a dat dreptul jucătorilor de la RCM Galați să spere la salvarea de la retrogradare până în ultimul meci al play-out-ului. Sâmbătă, de la ora 10.00, echipa pregătită de tripleta Secuianu-Vlismass-Secuianu, va susține un nou meci cu sabia deasupra capului, cu ”coșmarul” CSM Bucovina Suceava. 
Jocul de sâmbătă, este crucial pentru ambele echipe, pierzătorul va retrograda în Divizia A, în timp ce echipa care va câștiga va evolua și în sezonul viitor al Diviziei Naționale de Seniori. Calculele hârtiei le sunt favorabile celor de la Suceava, în liga secundă, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, de fiecare dată sucevenii s-au impus, însă ultimele evoluții, victorii cu Năvodariul și Aradul, le dă mari speranțe gălățenilor de o evoluție bună la Suceava prin care să își apropie victoria.  
În sezonul regulat sucevenii s-au impus de două ori. La Galați au câștigat cu 6-13, la pauză 3-8, cele 6 puncte gălățene au fost marcate de uvertura Marin Marian, jucător care între timp a părăsit echipă gălățeană. La Suceava gazdele s-au impus cu 22-14, deși la pauză gălățenii conduceau cu 7-0, punctele gălățene au fost marcate de Costel Manolache și George Rusu, câte un eseu, ambele încercări fiind transformate de Gabriel Partenie. În play-out, la Galați, RCM-ul a pierdut 8-17, gălățenii au marcat prin intermediul unei lovituri de pedeapsă transformată de Gabriel Partenie și un eseu marcat de George Rusu. RCM Galați și Bucovina Suceava s-au duelat și sezonul trecut, dar în Cupa României, gălățenii pe atunci cu statut de divizionară A, au pierdut 15-41 (10-36). 
Înaintea ultimei etape, în clasamentul play-out-ului, RCM Galați, ocupă locul 3 (retrogradabil) cu 12 puncte, 3 victorii, 2 înfrângeri, esaveraj 71-91, în timp ce echipa din Suceava ocupă locul 2 (ultimul care asigură prezența în DNS și sezonul viitor) cu 14 puncte, esaveraj 99-68. Celelalte două echipe din play-out, au încheiat conturile cu actuala ediție a ligii secunde, în urma înfrângerii de la Galați, CS Năvodari a retrogradat în Divizia A, iar CSU AV Arad și-a asigurat matematic locul în viitoarea ediție a ligii secunde. Însă, echipa din Arad mai are ceva emoții, la finalul meciului din etapa precedentă de la Arad, cu Bucovina Suceava, câștigat de arădeni cu 26-10, echipa din Suceava a contestat la FRR dreptul de joc al unor jucători de la Arad. Echipa gălățeană tratează meciul de la Suceava cu maximă seriozitate, lotul  este valid aproape în întregime, iar la Suceava se va pleca de vineri. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal