RUGBY: RCM Galați fără replică în fața CSM București

3
La fel ca în meciul din ediția 2011 a cupei, RCM Galați nu a putut oferi o repilcă pe măsură celor de la CSM București, grupare care activează în Superliga. Gălățenii au cedat și de acestă dată în fața CSM București însă la un scor mai blănd 7-69, după ce la pauză scorul a fost 0-31. 
Meciul a început abrupt cu un eseu marcat de bucureșteni în minutul 1, la prima acțiune ofenisvă a jocului. În primele 10 minute ale jocului bucureștenii s-au desprins decisiv pe tabelă marcând până la 0-19. Cu deficit destul de mare pe tabelă RCM-ul forțează marcarea primelor puncte din acest meci, mută jocul în terenul echipei din București însă dominarea este sterilă nu reușesc să pună în pericol terenul de țintă advers. Dominarea gălățeană s-a soldat cu o accidentare, în minutul 12 Cătălin Stănescu a părăsit terenul accidentat. Tot cu o problemă medicală a părăsit terenul și George Rusu, în minutul 23. Pe final de prima parte, gălățenii au șansa de a marca primele puncte în jocul de astăzi însă Ionuț Cosmiuc nu a reușit să transforme o lovitură de pedeapsă. Prima repriză a fost încheiată de oapspeți cu 5 eseuri marcate din care 3 transformate. 
Repriza secundă s-a desfășurat după același scenariu ca prima, în primul minut al reprizei, la prima acținue ofenisvă, CSM București a marcat un eseu. Pe tot parcursul părții secunde bucureștenii au mai culcat balonul în terenul de țintă gălățean de 5 ori. Față de jocul din 2011, gălățenii au reușit astăzi eseul de onoare. La scorul 0-52, căpitanul Gabriel Dănăilă marchează o încercare, transformată de Gabriel Partenie. Pe finalul jocului, antrenorul gălățean Marius Secuianu a folosit întreg lotul avut la dispoziție, au intrat juniorii: Mocanu, Frunză, Coman, Grumăzescu, Gheonea, din cauza accidentărilor suferite de cei din teren sau din cauza epuizării fizice a celor din teren Mira, Trandafir. Dintre cei intrați pe finalul jocului s-a ”remarcat” George Coman, pentru cartonașul galben încasat.
RCM Galați părăsește Cupa României în optimi, la fel ca în sezonul 2011, eliminată de CSM București, în 2011, gălățenii au cedat 0-127. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal