BASCHET: CSU Galați și Phoenix s-au calificat în faza a II-a

5

După disputarea meciurilor din sezonul regulat al Ligii I, faza I de calificare, cele două echipe gălățene au obținut dreptul de a evolua în faza secundă a ligii secunde masculine de baschet. Cei de la CSU Galați, deținătorii unui adevărat record pentru liga secundă, opt victorii cu peste 100 de puncte marcate, au terminat seria pe locul 2 cu 20 de puncte, 9 victorii, 3 înfrângeri, coșaveraj 1229-922. Echipa masculină de la Phoenix a terminat prima fază a ligii secunde pe locul 5 cu 16 puncte, 4 victorii, 8 înfrângeri, coșaveraj 936-1068.

Alături de CSU Galați și Phoenix în faza a II-a vor evolua alte 16 echipe, care au obținut calificarea din prima fază din celelate serii, lista completă a adversarilor va fi cunoscută după disputrea tuturor meciurilor din sezonul regulat.

În faza a II-a, cele 18 echipe participante vor fi împărțite în 3 serii de 6 echipe, iar în faza a III-a (turneul semifinal), se vor califica 8 echipe care vor fi împărțite în 2 serii de 4 echipe. Din cele 8 echipe participante în semifinale, la turneul final de promovare în Liga Națională se vor califica 4 echipe.

CSU Galați este o prezență constantă în fazele superioare, în ultima ediție a ligii secunde s-au oprit în semifianle unde au câștigat două meciuri: 90-73 cu Vabova Sfântu Gheorghe și 89-85 cu Poli Iași, și au pierdut trei meciuri: 69-94 cu CSU Știința București, 79-96 cu Concordia Chiajna și 56-155 cu CSA Steaua București. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal