BASCHET: Phoenix a trecut greu de ”U” Cluj Napoca

3
Phoenix Galați, nou promovată în Liga Națională a obținut în etapaa X-a, cea de a cincea victorie din prima ligă. În ultimul meci al etapei, echipa gălățeană a învins mai greu decât ne așteptam, cu 67-58, ”U” Cluj Napoca. Primul sfert a fost câștigat de gălățence cu 21-13, sfertul secund a fost al clujencelor, oaspetele s-au impus 24-16, iar la pauza mare echipa din Cluj a intrat în avantaj 35-39. În sfertul trei, Phoenix se mobilizează și în primele minute trece în avantaj prin punctele marcate de Cherise Daniel și Earnie Williams. Parțialul a fost adjudecat de Phoenix cu 15-9, clujencele au marcat cele 9 puncte în ultimele 3 minute ale mini-reprizei. În ultimul sfert clujencele au oferit ușoare emoții spectatorilor gălățeni, în debutul parțialului, gălățeanca de la U Cluj, Iulia Răileanu marchează 2 puncte și egalează la 50.  Emoțiile au fost risipite câteva minute mai târziu, Earnie Williams a transformat una din cele două aruncări libere și își duce echipa în avantaj (51-50) iar punctele desprinderii au fost marcate de Andra Ionescu (54-50). 
Pentru Phoenix cea mai bună marcatoare a fost Cherise Daniel cu 22 de puncte, americanca de la Phoenix este cea mai bună marcatoare din Liga Naţională cu 249 de puncte. Celelate marcatoare de la Phoenix au fost: Earnie Williams 20, Andra Ionescu 10, Romina Filip 6, Denise Fairbanks 4, Beatrice Alaiba 4 şi Florentina Ardeleanu. 
După 10 etape din tur, Phoenix ocupă locul 8 în LNBF cu 15 puncte din 10 jocuri, 5 victorii, 5 înfrângeri, coşaveraj 766-756. Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 18.30, Phoenix va juca ultimul meci de acasă din acest an cu  vecina de clasament (locul 9), BCM Danzio Timişoara. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal