BASCHET: Phoenix a învins și Timișoara

2
La ultima apariție în fața propriilor suporteri din tur, nou promovata Phoenix Galați, a obținut cea de a VI-a victorie din Liga Națională. Cu selecționerul echipei naționale în tribună Florin Nini, președintele de onoare la Phoenix, echipa gălățeană a obținut a doua victorie consecutivă, pentru a doua oară în acest sezon. Fetele lui ”Sakis” au trecut cu 61-55 de una dintre adversarele la un loc în play-off, BCM Danzio Timișoara. 
Primul sfert a fost câștigat de Phoenix 16-13, parțialul a fost dominat de Phoenix, în minutul 6, gălățencele conduceau cu 12-4, BCM Danzio trage tare și revine în joc, în minutul 9 conduceau cu 13-12, însă finalul sfertului a fost al gazdelor, acestea s-au desprins prin punctele marcate de Earnie Williams din 2 libere și Starr Fairbanks. Sfertul secund s-a încheiat 17-16 pentru Phoenix, desprinderea gălățencelor s-a produs în minutul 13, la scorul 16-17, Florentina Ardeleanu a marcat 3 puncte importante pentru echipa gălățeană și a dus tabela la 19-17. Al treilea sfert s-a încheiat 13-12, pentru Phoenix, după pauză oaspetele au dat ușaore semne de revenire la 35-30 (min 21), Timișoara marchează pentru 35-32, însă avantajul a fost dublat la câteva minute de Beatrice Alaiba din două libere. În ultima parte a meciului au apărut și emoțiile, deși Phoenix a condus cu 55-46, Timișoara s-a apropiat periculos la 57-55 cu 3 minute înainte de final, însă emoțiile au fost rispite de Andra Ionescu cu 2 puncte. 
Pentru Phoenix cea mai bună marcatoare a fost sâmbătă Earnie Williams cu  18 puncte. Celelalte marcatoare:  Cherise Daniel 15, Denise Fairbanks 12, Beatrice Alaiba 4, Florentina Ardeleanu 4 și Romina Filip 2. 
Victoria cu Timișoara este a VI-a din 11 jocuri pentru Phoenix, iar în clasament cu 17 puncte urcă până pe locul 7. În acest an Phoenix mai are de disputat 2 jocuri, ambele în deplasare, la primele două clasate din LNBF, primul la Alba Iulia 14 decembrie, al doilea la Arad, 15 decembrie. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal