FOTBAL: Oțelarele iernează pe locul 2

15
sursa foto: fotbalclubotelul.ro
Echipa feminină de la FC Oțelul, înființată în vara acestui an, a încheiat prima parte a sezonului din Liga I, (liga secundă) pe un onorabil loc 2. Gălățencele pregătite de Ion Morohai au adunat 9 puncte în cele 6 jocuri disputate, linia de clasamnt fiind echilibrată 3 victorii, 3 înfrângeri, golaveraj 14-28, golaverajul oțelarelor este dezechilibrat de anularea victoriei 9-3 de acasă din prima etapă cu Sporting Craiova, din cauza retragerii echipa din Craiova. 
Cele 3 victorii ale oțelarelor au fost: 3-0 acasă cu CS Școlar Târgoviște, 2-1 cu Viitorul Buzău și 3-0 la Târgoviște (în retur, la masa verde). Înfrângerile au fost 11-3 la Buzău, 1-9 pe terenul liderului Universitatea Alexandria și 2-7 la Constanța cu Selena.  La cele 3 vicotrii din Liga I se mai adaugă și succesul din primul tur al cupei 4-1 în fața celor de la Selena Constanța, dar și victoria anulată 9-3 cu Sporting Craiova. 
În prima parte a sezonului cea mai bună marcatoare pentru Oțelul a fost Loredana Nica, fosta portăriță de la HC Oțelul, (la fotbal evoluează vârf de atac) a marcat 14 goluri ( în campionat, cupă și cu Sporting Craiova). Evoluțiile bune ale ”handbalistei” au fost încununate cu convocarea la echipa națională de senioare, la ultimele două acțiuni ale naționalei. Lista marcatoarelor de la Oțelul este scurtă, celelalte marcatoare au fost: Georgiana Stratu 5, Carmen Ciobanu 4. 
În liga secundă feminină meciurile se vor relua în primăvara anului viitor, în Liga I mai sunt de disputat 4 etape, dar Oțelul va juca doar 2 meciuri, ambele pe teren propriu, primul va fi duminică, 9 martie 2014, cu Universitatea Alexandria, liderul neînvins al campionatului, echipă aproape promovată în Superliga, iar ultimul meci va fi în ultima etapă duminică, 30 martie 2014, cu Selena Costanța. În celelalte două jocuri Oțelul trebuia să joace cu Sporting Craiova și FC Voluntari, echipe retrase din campionat. Tot în primăvară echipa feminină de la Oțelul va mai juca în turul II al Cupei României, cu Fair Play București, meciul se va disputa la Galați. 
Echipa gălățeană a folosit în prima parte a sezonului lotul: Ramona Ioana Baciu,  Nicoleta Chirilă, Alina Gabriela Mirică, Viorica Vasile, Elena Cristina Ivan, Alexandra Ștefania Dănilă, Carmen Ciobanu, Daniela Simona Radu, Aurelia Harabagiu, Gerogiana Rodica Stratu, Claudia Loredana Nica, Iuliana Mihalea, Irina Ivan, Valentina Ivan, Alexandra Ivan, Elena Aurelia Dragomir, Cristina Georgiana Cioroi, Monica Bențoiu, Ana Maria Grosu. Antrenor: Ion Morohai. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal