FUTSAL: United în careul de ași și la finalul anului

7

Medaliată cu bronz sezonul trecut în Liga I, United a menținut sus ștacheta performanței și a terminat prima parte din actuala ediție a primei ligi de futsal (turul și două etape din retur), în ”careul de ași”, pe locul 4. În cele 12 jocuri disputate, trupa pregătită de David Asandei a obținut 7 victorii (9-3 și 4-2 cu Dunărea Călărași, 9-3 cu KSE Târgu Secuiesc, 13-6 cu Sportis Târgoviște, 7-1 cu Clujana Cluj Napoca, 2-1 cu CSMS Iași și 5-2 cu Progresul Focșani), a pierdut 5 jocuri (2-7 și 3-4 cu FK Odorheiu Secuiesc, 2-3 cu Spicom Sfântu Gheorghe, 2-7 cu Autobergamo Deva, 3-12 cu City us Târgu Mureș).

După 13 etape din Liga I de futsal, United este pe locul 4 cu 21 de puncte,  la 7 puncte distanță de Spicom Sfântu Gheorghe, principala contracandidată a gălățenilor la locul 4. În cele 12 jocuri disputate, gălățenii au marcat 61 de goluri, la fel ca poziția din clasament și în ierarhia golurilor marcate echipa gălățeană este pe locul 4. În schimb  gălățenii au păcături în apărare, în 12 jocuri au încasat 51 de goluri, locul 6 în Liga I.

Cele 61 de goluri au fost marcate de Cătălin Ivan și Emanuel Moldoveanu câte 14, Ovidiu Tudose 12, Andrei Apostol 6, Daniel Popliacă 4, Mihăită Bâgu 3, Viorel Cojoc 2, George Buleanră 1, Emanoil Dodan 1, Daniel Iorga 1, Marius Grecu 1. Pe lista marcatorilor din prima parte a sezonului de află și portarul Petrișor Toniță, acesta a marcat un gol din poartă în poartă în victoria de acasă 7-1 cu cei de la CFF Clujana Cluj Napoca.

Performanțele gălățenilor din acest sezon  dar și din precedentele, au fost confirmate și de convocările la cele două echipe naționale a trei dintre jucătorii clubului, Petrișor Toniță și George Buleandră, componenți de bază ai echipei de tineret, unde Toniță este căpitan și  Emanuel Moldoveanu, la naționala de seniori.

Liga I de futsal se va relua în luna februarie a anului viitor, imediat după Campionatul European din Belgia. Din cele 9 etape rămase de dispiutat United va juca 8 meciuri după următorul program: etapa a XIV-a, 9 februarie, United-KSE Târgu Secuiesc; etapa a XV-a, 16 februarie, Sportis Târgoviște-United; etapa a XVI-a, 23 februarie, United-Spicom Sfântu Gheorghe; etapa a XVII-a, 2 martie, United-Autobergamo Deva; etapa a XVIII-a, 9 martie, CFF Clujana Cluj Napoca-United; etapa a XIX-a, 16 martie, United-stă; etapa a XX-a, 23 martie, CSMS Iași-United; etapa a XXI-a, 30 martie, United-City us Târgu Mureș; etapa a XXII-a, 5 aprilie, Progresul Focșani-United. La finalul sezonului regulat, echipele vor juca play-off sau play-out. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal