BASCHET: CSU Galați și Phoenix si-au aflat grupele din faza secundă

3
CSU Galați și Phoenix, cele două echipe gălățene din Liga I masculină, au aflat grupele și echipele cu care vor juca în faza a II-a, din liga secundă. Cele 18 echipe calificate au fost împărțite în trei grupe de șase echipe, iar în faza a III-a, turneu semifinal, se vor califica primele două din cele trei serii la care se adaugă două clasate pe locurile trei, cu cel mai bun punctaj. 
CSU Galați, locul doi în seria a III-a, la finalul primei faze cu 20 de puncte, 9 victorii, 3 înfrângeri, coșaveraj 1229-922, va juca în faza a II-a în sreia I, alături de: Baschet Time București, CSU Știința București, Phoenix Corona Brașov, Timba II Timișoara și BCM U II Pitești. ”Studenții” vor debuta în faza secundă pe teren propriu, sâmbătă, 1 ferbuarie, cu cei de la Timba II Timișoara. Programul în tur continuă astfel: etapa a II-a, 8 februarie, Phoenix Corona Brașov-CSU Galați; etapa a III-a, 15 februarie, CSU Galați-Baschet Time București; etapa a IV-a, 22 februarie, BCM U II Pitești-CSU Galați; etapa a V-a, 1 martie, CSU Galați-CSU Știința București. Returul se va juca în perioada 22 martie-19 aprilie. 
Dintre cele cinci adversare cea mai de temut pentru echipa gălățeană este CSU Știința București, echipă care a câștigat în prima fază seria a II-a. Celelalte, BCM U II Pitești și Timba II Timișora sunt echipe satelit fără dpret de promovare în LNBM, iar Phoenix Corona Brașov a terminat pe locul 6 în prima fază seria secundă. CSU Galați este obișnuită cu fazele superioare din Liga I, iar în actualul sezon deține un adevărat record pentru liga secundă, opt victorii cu peste 100 de puncte.

Phoenix, locul 5 la finalul seriei în prima fază, cu 14 puncte, 4 victorii, 8 înfrângeri, coșaveraj 936-1068, va juca în seria a III-a, alături de Steaua II București, Rapid București, Politehnica Iași, Gaz Metan II Mediaș și Concrodia II Chianja. Programul Phoenix: etapa I, 1 februarie, Phoenix-Rapid București; etapa a II-a, 8 februarie, Steaua II București-Phoenix; etapa a III-a, 15 februarie, Poli Iași-Phoenix; etapa a IV-a, 22 februarie, Phoenix-Concordia II Chiajna; etapa a V-a, 1 martie, Gaz Metan II Mediaș-Phoenix.  Din grupa Phoenix, Steaua II, Concordia II  și Gaz metan II sunt echipe satelit, fără drept de promovare, Rapid București a terminat pe locul cinci seria B, iar Poli Iași a închiat prima fază fără înfrângere în seria a III-a. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal