BASCHET: Cu gândul la play-off, Phoenix începe în weekend returul

3

La finalul săptămânii, după o pauză competițională de o lună, echipa fanion a clubului Phoenix, reâncepe jocurile în Liga Națională. Echipa gălățeană, nou promovată în prima ligă feminină, abordează partea a doua a sezonului,  cu gândul și ambiția de a juca în play-off și de a obține o clasare superioară la finalul sezonului. 

După disputarea meciurilor din tur, Phoenix este pe locul 8, ultimul care asigură prezența în play-off la finalul sezonului regulat (tur+retur), cu 19 puncte, 6 victoii, 7 înfrângeri, coșaversaj 938-1008. În tur, la debut în Liga Națională, echipa condusă de grecul Paralikas Theodosios a câștigat meciurile: 88-66 cu Universitatea CSM Oradea, 94-46 cu Nova Vita Târgu Mureș, 102-60 cu SCM CSȘ Craiova, 74-69 cu CSM Satu Mare, 67-58 cu CS ”U” Cluj Napoca și 61-55 cu BCM Danzio Timișoara. Înfrângerile au fost: 70-80 cu Rapid București, 72-81 cu Olimpia CSU Brașov, 92-113 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, 52-74 cu BT Alexandria, 55-109 cu CSM Târgoviște, 48-96 cu CSU Alba Iulia și 63-101 cu ICIM Arad. 
Tot în prima parte a sezonului, Phoenix a debutat în Cupa României, chiar înainte de stratul în Liga Națională, gălățencele au jucat o dublă cu CSU Alba Iulia, finalista ediței precedente a cupei. În primul tur al cupei, ambele meciuri s-au disputat la Alba Iulia, iar gazdele s-au impus cu 84-58 și 87-55. 
Returul va debuta la finalul săptămânii, 18 ianuarie, și se va termina la 22 martie. În retur, Phoenix va evolua după programul: etapa a XIV-a, 18 ianuarie, Rapid-Phoenix; etapa a XV-a, 25 ianuarie, Universitatea CSM Oradea-Phoenix, etapa a XVI-a, 29 ianuarie, Phoenix-Olimpia Brașov; etapa a XVII-a, 1 februarie, Sepsi Sfântu Gheorghe-Phoenix; etapa a XVIII-a, 8 februarie, Phoenix-Nova Vita Târgu Mureș; etapa a XIX-a, 15 februarie, SCM Craiova-Phoenix; etapa a XX-a, 19 ferbaurie, Phoenix-BT Alexandria; etapa a XXI-a, 22 ferbaurie, CSM Satu Mare-Phoenix; etapa a XXII-a, 1 martie, Phoenix-CSM Târgoviște; etapa a XXIII-a, 8 martie, ”U” Cluj Napoca-Phoenix; etapa a XXIV-a, 12 martie, BCM Danzio Timișoara-Phoenix; etapa a XXV-a, 15 martie, Phoenix-CSU Alba Iulia, etapa a XXVI-a, Phoenix-ICIM Arad.

La finalul sezonului regulat primele 8 clasate vor juca în play-off, iar echipele clasate pe locurile 9-14 vor juca în play-out, jocuri pentru evitarea retrogradării. Play-off-ul se va disputa între 2 aprilie și 12 mai, echipele vor fi împerecheate astfel: locul 1 cu locul 8, 2-7, 3-6, 4-5. Sistemul de desfășurare al meciurilor, cel puțin în primele tururi, va fi cel mai bun din 3 jocuri, un joc pe terenul echipei mai bine clasată la finalul sezonului regulat, un joc pe terenul echpei mai slab clasată la finalul sezonului regulat iar meciul decisiv, dacă va fi cazul, pe terenul echipei mai bine clasată la finalul sezonului regulat.

Phoenix este bine reprezentată și în clasamentele individuale din LNBF. Cherise Daniel este cea mai bună marcatoare din ligă cu 301 puncte în 13 jocuri. Cherise este în top și la pase decisive, americanca este pe locul 2 în ierarhia paselor cu 67 de asist-uri în 13 jocuri. Conaționala cu Cherise, Earnie Williams este printre primele (locul 7 în LNBF), la recuperări cu 122 de recuperări în 13 jocuri. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal