BASCHET: Phoenix a pierdut la Oradea dar rămâne pe loc de play-off

15

Nou promovata în LNBF, Phoenix Galați a înregistrat primul eșec din 2014. În etapa a XV-a dinprima ligă, trupa lui ”Sakis” a pierdut  86-58, jocul de la Oradea cu echipa locală Universitatea CSM. Primul sfert a fost câștigat de gazde, 20-9, cele două echipe s-au aflat la eglitate doar în debutuul meciului 2-2, iar cel mai aproape de gazde Phoenix a fost în minutul doi, când Cherise Daniel a marcat de trei pentru 7-5.  Al doilea sfert a fost adjudecat tot de gazde, 20-13. Sfertul trei a fost câștigat de CSM U cu  25-19, iar în ultimul sfert gazdele s-au impus cu 21-17, cu gazdele marcând cinci puncte în ultimul minut de joc. 
Duelul dintre cele două jucătoate americance, Cherise daniel și L Oreal Price, primul loc și locul trei, din clasamentul marcatorelor a fost adjudecat de ”gălățeancă” cu  25-16. 
Pentru Phoenix au marcat la Oradea: Cherise Daniel 25, Earnie Williams 18, Starr Fairbanks 6, Romina Filip 5, Florentina Ardeleanu 2, Andra Ionescu 2 . Cherise Daniel a fost cea mai bună jucătoare de la Phoenix, pe lângă cele 25 de puncte, jucătoarea din SUA a mai acumulat la Oradea,  6 recuperări și 4 pase, cele mai multe din echipa gălățeană. 
Chiar dacă au pierdut, gălățencele rămân pe loc de play-off, locul 6 în clasamentul la zi, dar nu poate coborâ mai jos de locul 8, ultimul care asigura prezența în fazele superioare LNBF, cu 22 de puncte, 7 victorii, 8 înfrângeri, coșaveraj 1055-1144. În LNBF urmează o săptămână cu doua jocuri, în primul, miercuri, 29 ianuarie, de la ora 18.00, Phoenix va juca pe teren propriu cu Olimpia Brașov, apoi se vor deplasa la finalul săptămânii la Sfântu Gheorghe, pentru jocul cu BC Sepsi. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal