FOTBAL: Sporting Liești-deținătoarea recordului în cupă și șanse de salvare de la retrogradare

4

La prima apariție în Liga a III-a, campioana ultimelor două ediții din Liga a IV-a Galați, Sporting Liești, a încheiat prima parte din al treilea eșalon fotbalistic (tur + 3 etape din retur), pe un loc care asigură prezența în Liga a III-a și sezonul viitor. În clasamentul general al seriei, Sporting Liești este pe locul 8 cu 16 puncte din 15 jocuri, 5 victorii, 1 egal, 9 înfrângeri, golaveraj 18-31. În ierarhia echipelor care vor juca în play-out, după actaula configurație a clasamentului, echipa gălățeană va juca în play-out, pentru salvarea de la retrogradare, alături de echipele clasate pe loculrile 7-12, Sporting Liești este pe locul 4 (din 6, primul deasupra liniei) cu 10 puncte din 7 jocuri, 3 victorii, 1 meci egal, 3 înfrângeri, golaveraj 8-12, pentru întocmirea clasamentului play-out, s-au luat în clalcul rezultatele cu echipele clasate pe locurile 7-12.

Pentru Liga a III-a, lotul a fost fortificat cu o serie de jucători trecuți pe la FC Oțelul II și FCM Dunărea, printre care: Nicușor Măstăcan și Alexandru Vasiliu-portari, Ștefan Adamache, Ciprian Teleagă. De asemenea pe la echipă s-au mai perindat Ionuț Manea și Cristian Eni. Coducerea tehnică a fost asigurată de Doru Buciumeanu-antrenor principal, Ionel Crihană și Ion Stoica-antrenori secunzi.  

Deși au debutat în Liga a III-a cu o victorie 2-1 pe teren propriu cu Progresul Cernica, al doilea succes a fost obținut în etapa a VII-a, în deplasare pe terenul concitadinilor de la Oțelul II. Celelalte victorii au fost obținute pe finalul sezonului, la debut în retur, în primele 3 etape, Sporting Liești a înregistrat 3 victorii. În prima etapă din retur au învins cu 1-0 la Cernica pe Progresul, apoi au obținut încă două victorii, ambele pe teren propriu cu același scor 2-1 cu Gloria Popești Leordeni și Viitorul Axintele. 
Înfrângerile au fost nouă la număr, majoritatea cu echipe aflate în partea superioară a clasamentului: 1-2 cu Viitorul Axintele, 1-2 cu Gloria Popești Leordeni, 1-2 cu CS Ștefănești, 2-3 cu Dunărea Călărași, 1-3 cu CS Afumați, 0-5 cu CS Voluntari. Însă, au fost și înfrângeri care pot atârna greu la finalul sezonului regulat, în stabilirea echipelor și punctele cu care vor intra în play-out: 2-3 și 0-2 cu Callatis Mangalia și 0-4 cu Compet Cireșu. Tot în prima parte a sezonului, Sporting Liești a înregistrat un egal, dar care poate fi catalogat drept înfrângere, 2-2 pe terenul ultimei clasate Rapid Fetești.  
În Cupa României, Sporting Liești este deținătoarea scorului record al actualei ediții după victoria 21-0 în fața celor de la FCM Bacău. În competiția KO, Lieștiul a început meciurile din turul IV al fazei județene și a terminat în turul IV național. În faza județeană au eliminat în turul IV Voința Cișmele, după 1-0 la Cișmele. Apoi au trecut cu 3-0 de cei de la Unirea Braniștea și s-au califcat în semifinale unde au jucat ”finala din semifinale” cu cei de la Metalosport. La fel ca în Liga a IV-a, Sporting Liești s-aimpus și ăn cupă cu 4-2, iar în finala de la Ghidigeni au trecut cu 4-1 de cealaltă echipă gălățeană de liga a IV-a, Quantum Club. În faza națională au debutat cu un 4-0 în fața celor de la CSM Focșani, apoi au înregistrat recordul cu juniorii de la FCM Bacău 21-0, după care au trecut cu 2-1 de colega de serie Compet Cireșu. Cupa a fost părăsită după ce au pierdut pe teren propriu 0-1 cu cei de la FCM Dunărea.   
După ce au disputat meciurile din prima parte a sezonului (campionat și cupă), cele mai multe goluri 10, au fost marcate de Cristian Bahnașu, 4 dintre reușite au fost în cupă. Ceilalți macatori au fost: Valentin Dorojan 9 ( 8 în cupă), Ștefan Adamache 5 (2 în cupă), Robert Stoica 4, Dragoș Voicu 4 ( toate în cupă), Daniel Voicu 3, Ciprian Teleagă 2, George Ancerenco 2 (ambele în cupă), Andrei Petrea 2 ( ambele în cupă),  Ionuț Bozean și Dorinel Matei câte unul.

În prima etapă din 2014, Sporting Liești va juca pe teren propriu cu Compet Cireșu, sâmbătă, 1 martie. Până la finalul sezonului regulat Sporting Liești va mai disputa 6 jocuri, după cum urmează: 7 martie, la CS Ștefănești, 14 martie, acasă cu Oțelul II, 21 martie, la Dunărea Călărași, 28 martie, acasă cu Rapid Fetești, 4 aprilie la CS Afumați și 11 aprilie acasă cu CS Voluntari. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal