HOCHEI: Adam Rasner ”Aș dori ca fanii să vină alături de noi să ne sprijine”

3
În imagine trei dintre cei cinci jucători cehi de la Dunărea: Filip Randa, Stanislav Eis și Adam Rasner,  cei trei sunt pregătiți de ”război”. 
Înaintea începerii sezonului în Liga Națională de Hochei, unul dintre cei cinci jucători cehi de la Dunărea, Adam Rasner, hocheistul care s-a accidentat grav la meciul din turul sezonului trecut al LNH de la Gheorgheni, ne-a acordat un scurt interviu.  

Sport Galați: Cum de ai revenit la CSM Dunărea ? 


Adam Rasner: Anul trecut am fost în recuperare după accidentare, tratamentul nu a fost atât de lung pe cât mă așteptam așa că am reluat antrenamentele. Am fost în contact permanent tot sezonul cu dl Ionel Corcioavă. În vară l-am sunat pe dl. Corcioavă și am convenit că voi reveni, am acceptat oferta și am fost rugat chiar să găsesc 4 jucători pentru Dunărea. 
Sport Galați: Ce îți place și ce nu îți place la orașul Galați ?

Adam Rasner: Îmi place orașul Galați, îmi place aici. Sunt fascinat de fabrica mare (combinatul). Când locuiam la hotel, am mers la restaurantul unui supermarket și am întâlnit oameni extraordinari acolo. Un loc minunat este de asemenea Dunărea. Nu îmi place că orașul este uneori poluat dar asta este din cauza fabricii (combinatul).

Sport Galați: Care este valoarea hocheiului din România, Liga Națională de Hochei ? 
Adam Rasner: Valoarea hocheiului din România nu este deloc rea. Eu cred că noua conducere a federației este un pas înainte. Nu pot compara hocheiul din România cu cel din Cehia deoarece stilul de hochei este complet diferit. Mă enervează puțin nivelul arbitrajelor din România, dar asta este o problemă globală și un arbitru poate greși pentru orice echipă. 
Sport Galați: Cum te simți după accidentarea de sezonul trecut de la Gheorgheni ? 
Adam Rasner: Accidentarea a fost incomodă. Mulțumesc clubului pentru grija avută față de mine, pentru asta multe mulțumiri. Pentru recuperarea de după operație, reacomodarea la efort și antrenamentele pe gheață am fost în Boemia (Cehia). Piciorul mă mai doare uneori, doctorii mi-au introdus fier (tije) în picior, dar asta nu mă limitează în hochei.

Sport Galați: Care este echipa ta de hochei preferată ?

Adam Rasner: Echipa mea favorită este de mult timp Detroit Red Wings, voi merge la Detroit măcar o dată să văd un meci de al lor.

Sport Galați: Crezi că sezonul acesta Dunărea va juca în semifinale (play-off) ?

Adam Rasner: Sper să jucăm în play-off (semifinale), va fi foarte dificil dar noi credem că ne putem califica și pentru asta luptăm. Începutul sezonului va fi foarte dificil pentru noi, la patinoar au fost diverse evenimente iar antrenamentele au fost limitate. Aș dori ca fanii să vină alături de noi să ne sprijine, îmi pare rău că în Galați, oamenii nu vin la meciurile de hochei. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal