MINIFOTBAL: Gălățenii la un pas de semifinale la ”Cupa Unirii”

4
La finalul săptămânii trecute,  la Iași, s-a disputat cea de a IV-a ediție a competiției ”Cupa Unirii”. A fost o ediție cu un număr de echipe participante record, 21. Galațiul a fost reprezentat la prima competiție minifotbalistică de anvergură din acest an de 3 echipe: Atletico, liderul campionatului de la Gara CFR, repartizată în grupa C, Ștința, liderul campionatului din Barieră, repartizată în grupa D și Porto, viceliderul de la Gara CFR, repartizată în grupa E. 
În prima fază a competiției, grupe, Atletico a înregistrat rezultatele: 2-0 cu Doctor GSM Global Project Focșani, au marcat: Florin Bădărău și Stelian Cucu; 2-0 cu Lis Affair Tomești Iași, au marcat doi foști jucători ai FCM Dunărea, George Bârlădeanu și Stelian Cucu și 4-2 cu Inter Traian Vaslui, au marcat: Florin Bădărău și George Bârlădeanu 3. În urma rezultatelor înregistrate, Atletico a câștigat grupa fără înfrângere și a obținut calificarea în optimi. 
Știința, liderul din Barieră, a obținut în grupă rezultatele: 6-2 cu Delta Force Tulcea, 4-0 cu Universitatea Tehnică Iași, 2-1 cu Fenix Piatra Neamț și 2-5 cu Angi Bau Iași. La fel ca cei de la Atletico, Știința a câștigat grupa și a obținut calificarea în optimi. 
Viceliderul de la Gara CFR, Porto, a înregistrat în grupă rezultatele: 1-0 cu Auto Driver Iași, a marcat Petrișor Tudose; 2-3 cu Railex Suceava, au marcat Petrișor Tudose și Alin Lungu;  1-2 după prelungiri cu 3 Brazi Roman, a marcat Silviu Moise. 
Optimile au programat un prim duel gălățean între Porto de la Gara CFR și Știința din Barieră, iar învingători au iești cei de la Porto cu 3-0, prin golurile marcate de Bogdan Dima și Alin Lungu (2). Cealaltă echipă gălățeană din optimi, Atletico s-a calificat în sferturi după victoria 4-2 cu Salvatorii Vaslui, au marcat: Narcis State, Nicolae Donici, George Bârlădeanu și Stelian Cucu. 
În sferturi, cele două echipe gălățene au dat peste adversari redutabili, Atletico a jucat cu Design Construct Brașov, deținătoarea trofeului și viitoarea câștigătiare a competiției de la Iași, iar brașovenii s-au impus cu 3-1, pentru Atletico a marcat Narcis State. Porto a jucat în sferturi cu fosta colegă de grupă 3 Brazi Roman, iar după un meci dominat de la un capăt la altul de gălățeni, având printre altele și 4 bare, au pierdut după loviturile de departajare, 1-1 (0-2), pentru Porto a marcat Alin Lungu.    
După eliminarea din drumul spre finală, echipele gălățene au jucat pentru stabilirea ierarhiei finale, locurile 5-8. Încă din primul tur al meciurilor pentru locurile 5-8, cele două echipe gălățene Porto și Atletico au jucat între ele iar Porto a câștigat jocul la limită cu 5-4, au marcat: Cătălin Ababei și Silviu Moise câte o dublă, George Gologan pentru Porto, respectiv Florin Bădărău, Stelian Cucu, Ciprian Nechita și Nicolae Donici. 
Porto a continuat lupta pentru locul 5, iar în jocul pentru stabilirea locurilor 5-6 viceliderul de la Gara CFR, a jucat cu Coriolan Bacău, gălățenii au câștigat cu 4-1, prin golurile marcate de Cătălin Ababei 3 și Silviu Moise și au terminat competiția pe locul 5. 
După înfrângerea cu Porto, Atletico a jucat pentru locurile 7-8 cu Fenix Piatra Neamț, joc pierdut de gălățeni cu 2-3, au marcat Ciprian Nechita și Nicolae Donici.
Cei de la Știința au jucat pentru stabilirea locurilor 9-16 cu Dinamo Imperium Iași, joc încheiat cu înfrângerea liderului din Barieră. 
La competiția de la Iași, Porto a folosit lotul: Liviu Horghidan, Costin Popescu, Alin Lungu, Valentin Iamandi, Daniel Pleșu. Bogdan Dima, George Gologan, Petrișor Tudose, Silviu Moise și Rareș Stoica.

Atletico s-a prezentat în formula: Costel ”Schmeichel” Crăescu, Marian Luca-Costel Timiofte, Marian Nejneru, Daniel Florea, Narcis State, Stelian Cucu, Florin Bădărău, Nicolae Donici, George Bârlădeanu, Constantin Schumacher și Ciprian Nechita.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal