FOTBAL: Oțelul II și Sporting Liești iernează în zona play-out

19

Cele două echipe gălățene din Liga a III-a, Oțelul II și Sporting Liești, au terminat prima parte a sezonului, turul plus patru etape din retur, pe poziții de pe care vor trebui să se lupte pentru evitarea retrogradării. FC Oțelul II iernează pe locul 7 cu 17 puncte din 15 jocuri, 5 victorii, 2 egaluri, 8 înfrângeri, golaveraj 15-26. Nou promovta Sporting Liești a încheiat prima parte o treapă mai jos, pe locul 8 cu 16 puncte din 15 jocuri, 5 victorii, 1 egal, 9 înfrângeri, golaveraj 18-31.

Deși în clasamentul sezonului regulat Oțelul II este peste Sporting Liești, în clasamentul echipelor care vor juca în play-out, cele care la finalul sezonului regulat ocupă unul din locurile 7-12, situația este inversată. Oțelul II este pe ultimul loc (locul 12) cu 8 puncte din 6 jocuri, 2 victorii, 4 înfrângeri, golaveraj 6-10, iar Sporting Liești este pe 10 (primul deasupra liniei), cu 10 puncte din 7 jocuri, 3 victorii, 1 egal, 3 înfrângeri, golaveraj 8-12. La întocmirea acestui clasament s-au  luat în calcul rezultatele înregistrate cu echipele din zona play-out, locurile 7-12.      

Până la finalul sezonului regulat mai sunt de disputat șapte etape, iar dacă problemele se vor rezolva la Sporting Liești, cele două grupări gălățene vor juca cu echipele din zona play-out după programul: etapa a XVI-a, Sporting Liești-Conpet Cireșu; etapa a XVII-a, Oțelul II-Progresul Cernica; etapa a XVIII-a, Sporting Liești-Oțelul II; etapa a XX-a, Sporting Liești-Rapid Fetești, Callatis Mangalia-Oțelul II; etapa a XXI-a, Oțelul II-Compet Cireșu.     

La finalul sezonului regulat, echipele clasate pe locurile 1-6 vor juca în play-off, iar cele de pe locurile 7-12 vor juca în play-out, pentru salvarea de la retrogradare. În play-out, echipele vor intra cu punctele obținute în jocurile cu echipele din play-out. În play-out se vor juca meciuri tur-retur, iar la final vor retrograda în Liga a IV-a ultimele două clasate.

În ciuda problemelor cu care se confruntă, Sporting Liești a susținut două meciuri de verificare în această perioadă de pregătire, primul s-a încheiat cu victoria Sportingului 6-1, în fața celor de la Mălina Smârdan (Liga a V-a Galați), iar în al doilea au  încheiat la egalitate 2-2 (dublă Laurențiu Nastea) cu divizionara secundă FCM Dunărea. Sporting Liești a abordat amicalul cu divizionara secundă cu lotul: Alex Vasiliu-Alexandru Postolea, Andrei Petrea, Ciprian Teleagă, Daniel Lovin, Cristian Bahnașu, Ștefan Adamache, Daniel Voicu, Laurențiu Nastea, Dragoș Voicu, Robert Stoica, Valentin Dorojan, Daniel Pavel, George Ancerenco, Ștefan Scutaru. Antrenori: Doru Buciumeanu și Ionel Crihană.  
Satelitul FC Oțelul a jucat un meci de verificare  în această perioadă, încheiat 2-0 cu liderul Ligii a IV-a Galați, Metalosport. Golurile oțelarilor au fost marcate de Vasilache și Perju. Antrenorul Cosntantin Schumacher a trimis în teren echipa: Alexandru Vlasie-Andrei Toma, Daniel Gâță, George Felea, Adrian Rusu, Ionuț Codreanu, Daniel Dajbog, Mihai Vasilache, Robert Ciurea, Eduard Dumitru, Ionuț Constantinescu, Daniel Vicol, Cosmin Vădeanu, Adrian Codreanu, Claudiu Răgălie, Marius Manea, Cristian Onea, Alex Stanciu, Alexandru Perju. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal