HOCHEI: Turneul de la Cârța, cel mai bun pentru Dunărea

5

Turneul de la Cârța, cea de a V-a rotație, din cele opt ale sezonului regulat, a fost cel mai bogat în puncte pentru hocheiștii de la Dunărea. Echipa pregătită de Marius Trandafir a obținut două victorii, la fel ca la turneul de la Galați, însă la Cârța, cele două succese au fost obținue în timp regulamentar.

În debutul turneului, gălățenii au pierdut 3-5 (1-2, 1-2, 1-1) cu liderul Steaua București. Înfrângerea cu Steaua a fost pusă pe seama erorilor personale din apărare, după cum ne declara antrenorul principal Marius Trandafir: ”În a doua jumătate a meciului au apărut greșelile individuale în defensivă, greșeli în urma cărora am primit trei goluri pe care le-am făcut cadou stelei”.

A urmat apoi cea mai clară victorie a sezonului, cu una din cele două contracandidate la un loc în semifinale, Progym Gheorgheni. Înainte de meciul cu harghitenii, mesajul principalului de la Dunărea a fost: Am încredere că băieții mei se vor mobiliza și vor elimina greșelile personale din defensivă și vom câștiga meciul cu Progym”. Victoria a fost 3-0 (1-0, 0-0, 2-0), meciul fiind primul din acest sezon în care veteranul Radu Viorel a ”închis poarta”. Victoria cu Progym a fost rodul unui mix între: ”experiența lui Cătălin Geru, Paul Burada, Felician Secuianu, ambiția jucătorilor tineri, Adrian Irimia, Mircea Necula, împreună cu motivația jucătorilor cehi: Adam Rasner, Adam Pometlo, Adam Chmelar, Filip Randa, Stanislav Eis. La mix-ul de mai sus se adaugă ziua de excepție a lui Radu Viorel”, după cum ne delcara antrenorul Marius Trandafir.     

În ultimul meci al turneului din comuna harghiteană, gălățenii au obținut o victorie normală, 10-2 (3-0, 4-1, 3-1), cu Sportul Studențesc. La meciul cu Sportul remarcații au fost tinerii Anton Cristin Popa, Alex Munteanu și Lucian Hangan. La Cârța, dunărenii au fost ajutați și de rezultatele indirecte, meciul care conta cel mai mult, Steaua-Progym, s-a încheiat cu victoria liderului 3-1 (0-0, 2-1, 1-0).

După turneul de la Cârța, Dunărea este pe locul 3 cu 19 puncte, 7 victorii, (2 în prelungiri), 5 înfrângeri, golaveraj 77-43, din 12 jocuri. Pe primul loc se menține Steaua București cu 37 de puncte, locul secund, ultimul care asigură prezența în semifinale, este ocupat de Progym Gheorgheni, cu 22 de puncte, dar cu un joc în plus față de Dunărea, practic Dunărea și Progym se află la egalitate de puncte, Dunărea are restant jocul cu Sportul Studențesc, echipă care după 14 jocuri este fără punct(e).

Liga Națională de Hochei intră în pauză, următorul turneu, conform programării inițiale se va disputa în perioada 14-16 februarie, în patinoarul ”Dunărea”, din orașul nostru.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal