BASCHET: Cherise Daniel a terminat pe opt în clasamentul marcatoarelor din LNBF

4
Primul sezon  în Liga Națională a fost încheiat de Phoenix pe locul nouă, cu 36 de puncte în 26 de jocuri,  10 victorii, 16 înfrângeri, coșaveraj 1767-1996. Echipa gălățeană a fost foarte aproape de a juca în play-off, la prima apariție în Liga Națională, distanța față de locul opt, ultimul de play-off, a fost de doar un punct. 
Din cele 1767 puncte marcate, cele mai  multe au fost înscrise de americanca Cherise Daniel. În 20 de jocuri, Cherise a marcat pentru Phoenix 419 puncte. În clasamentul general al marcatoarelor din LNBF, Cherise a terminat pe locul opt. La finalul turului LNBF, Chersie Daniel a fost cea mai bună marcatoare din LNBF, însă după accidentarea suferită în meciul cu BT Alexandria, nu a mai putut evolua și a picat până pe locul opt. Meciul de referință pentru Cherise a fost cel de acasă cu BC Sfântu Gheorghe, pierdut de Phoenix 92-113, în care a marcat 32 de puncte. De asemenea în meciul cu SCM Craiova, încheiat 102-60 pentru Phoenix, Cherise a marcat 30 de puncte. Chersie este prima de la Phoenix și la pase decisive. În 20 de jocuri, americanca a acumulat un total de 103 ”asist”-uri. Cele mai multe au fost furnizate de americancă în același joc cu BC Sfântu Gheorghe, 11.

La fel ca la hochei, unde primii trei marcatori au fost străinii și la baschet, podiumul marcatoarelor este acaparat de jucătoarele străine. Cu 376 de puncte în 24 de jocuri, Earnesia Williams, este a doua marcatoare de la Phoenix, în LNBF. Cele mai  multe puncte într-un joc 24, au fost marcate de Earnie în meciul cu Danzio Timișoara (75-76).  

A treia marcatoare de la Phoenix este Denise Starr Fairbanks. În 25 de jocuri Starr a marcat pentru Phoenix 325 de puncte. Cele mai multe au fost marcate în meciul cu SCM Craiova de la Galați, încheiat 102-60 pentru Phoenix.

Prima jucătoare din România din clasamentul marcatorelor, este Romina Filip. 163 de puncte a marcat reprezentanta Phoenix la „All Star Game” în 24 de jocuri. Celelalte marcatoare pentru Phoenix, în primul sezon al LNBF: Beatrice Alaiba 150 de puncte în 26 de jocuri, Florentina Ardeleanu 140 de puncte în 21 de jocuri, Andra Ionescu 113 puncte în 19 jocuri, Bianca Fota 15 puncte, Andreea Crețu 14 puncte, Bianca Nini 13 puncte, Denisa Fota și Andreea Șoptică, câte opt, Mihaela Hurduc 5, Alexandra Graur 4. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal