BASCHET: Phoenix a pierdut în ultima secundă derby-ul pentru play-off

3

Nou promovta Phoenix a fost la doar o secundă, de o victorie mare, prin care avea în mare proproție asigurat locul opt, ultimul care asigură prezența în play-off. Echipa pregătită de Paralikas Theodosios a pierdut în ultima secundă, 75-76, derby-ul pentru locul opt de la Timișoara cu Danzio. 

Primul sfert s-a încheiat 19-14.  Phoenix a avut inițiativa în debutul meciului au condus 4-3, 8-5. Gazdele au egalat, apoi s-au distanțat la 14-8. Gălățencele au revenit prin două libere marcate de Earnie Williams 14-10. Timișoara a marcat de trei puncte și s-a distanțat la 17-10, dar Phoenix a revenit prin patru puncte marcate de Beatrice Alaiba. Scorul final al sferrtului a fost stabilit de gazde cu patru secunde înainte de final 19-14. 
Sfertul secund s-a încheiat 17-11 pentru Phoenix. Parțialul a fost început mai bine de Phoenix, cu nouă puncte marcate consecutiv în primele patru minute, astfel gălățencele s-au instalat la conducere 23-19.  În două minute gazdele au egalat, apoi s-a instalat la conducere, 26-23. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize Earnie Williams a marcat două libere și a apropiat Phoenix la un punct. Timișoara a marcat de două ori de două puncte (30-25), iar finalul a aparținut Phoenix cu șase puncte marcate consecutiv (30-31), două Romina Filip și patru Earnie Williams. 
Sfertul trei s-a terminat 20-18 pentru gazde, 50-49 la general. Mini repriza a fost echilibrată, cu mai multe momente de egalitate, 36-36, 42-42, 45-45, nici una dintre echipe nu a reușit să se desprindă decisiv.  Pe finalul sfertului, Danzio a marcat pentru 50-47 însă Denise Fairbanks a ținut aproape echipa gălățeană prin intermediul unei aruncări de două puncte. 
Desfășurarea ultimului sfert a fost dramatică.  Phoenix s-a aflat la conducere în mare parte din sfert. Cu două minute înainte de final, avea avans de cinci puncte (65-70). Apoi s-au distanțat la șase puncte 66-72. Timișoara a revenit și cu 30 de secunde înainte de final s-a instalat la conducere 73-72. Earnie Williams a transformat una din cele două aruncări libere obținute și a egalat la 73, apoi Florentina Ardeleanu a dus Phoenix în avantaj 75-73 prin două libere, cu șase secunde înainte de final. Imediat gazdele reacționează și solicită time-out. După timpul de odihnă, cu o secundă înainte de final, Danzio a marcat prin intermediul unei aruncări de trei puncte și încheie meciul. Phoenix a terminat jocul fără trei jucătoare: Andra Ionescu, Beatrice Alaiba și Romina Filipa au părăsit terenul pentru cinci faulturi personale. 
De la Phoenix cea mai bună marcatoare a fost Earnie Williams cu 24 de puncte. Celelalte marcatoare au fost: Denise Fairbanks 23, Romina Filip 10, Florentina Ardeleanu 8, Beatrice Alaiba 6, Andra Ionescu și Bianca Nini câte două. 
După jocul de azi, Phoenix este pe locul nouă cu 34 de puncte, la doar un punct de locul opt, ocupat de Danzio Timișoara. Pâna la finalul sezonului regulat mai sunt de disputat două jocuri, Phoenix va juca cu acasă cu primele două din clasament, Universitatea Alba Iulia și ICIM Arad. Danzio mai are de jucat cu U Cluj Napoca si CSM Târgoviște. 
Dacă vor rata prezența în play-off, Phoenix va juca în play-out. După clasamentul la zi, Phoenix locul nouă, va juca cu echipa de pe locul 14, SCM Craiova. În play-out, se joacă  după sistemul cel mai bun din trei jocuri. În acest sezon din LNBF nu retrogradează nimeni. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal