FOTBAL: FCM Dunărea-CF Brăila, derby-ul „Dunării de Jos”, meci cu miză mare

3
Cele două echipe din liga secundă de la „Dunărea de Jos”, se vor întâlni miercuri, la Galați într-un nou episod al disputelor Galați-Brăila. Pe lângă rivalitațile tradiționale dintre cele două orașe, jocul de miercuri este foarte important pentru cele două echipe ambele aflate în criză mare de puncte. Punctele puse în joc miercuri, se vor contabiliza în două clasamente, atât cel general din Liga a II-a cât și în cel al echipelor care vor juca în play-out. 
În ambele clasamente Dunărea este pe ultimul loc. În clasamentul general, gălățenii au 11 puncte în 17 jocuri, iar în clasamentul play-out, Dunărea are șase puncte din opt jocuri. Cei de la CF Brăila sunt pe zece (din 12), în clasamentul general, cu 16 puncte din 17 jocuri, iar în play-out sunt pe locul cinci (penultimul), cu opt puncte, din șapte jocuri. 
Dunărea, în meciul cu CF Brăila, va juca una din ultimele șasne din sezonul regulat de a mai puncta în clasamentul play-out. După meciul cu CF Brăila, până la finalul sezonului regulat, gălățenii vor mai întâlni doar Farul dintre echipele din zona play-out. Brăilenii, pe lângă Dunărea, vor mai juca până la finele sezonului regulat două meciuri cu echipe din zona play-out, cu Unirea Tărlungeni și Gloria Buzău. 
De la reluarea campionatului ligii a II-a, de când este antrenor Costel Enache, FCM Dunărea a pierdut un singur joc 1-2, etapa precedentă, la Bacău, cu golul victoriei din ofsaid. CF Brăila este fără victorie în 2014, iar ultima victorie a brăilenilor datează de la finalul lunii noiembrie,când brăilenii s-au impus surprinzător pe terenul celor de la CSMS Iași. 
Derby-ul „Dunării de Jos” FCM Dunărea-CF Brăila, se va juca miercuri, 26 martie, de la ora 15.00, pe stadionul „Dunărea”. În tur brăilenii s-au impus cu 2-1. Jocul va fi arbitrat de: George Cătălin Găman, din Craiova, iar la cele două linii vor fi, Ionel Valentin Dumitru, din Gherghița, județul Prahova și Florin Liviu Buraluc, din Urziceni, județul Ialomița. Rezervă a fost delegat Laurențiu Ionașcu din Buzău.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal