HOCHEI: Dunărea, înfrângere după loviturile de departajare

15

De la 0-10, în precedentul joc din LNH de la Gheorgheni, azi, hocheiștii de la Dunărea, au pierdut 4-5, (1-0, 2-2, 1-2, 0-0, 0-1), după loviturile de departajare, aceiași echipă Progym Gheorgheni. Asta deși gălățenii au fost primii la conducere, iar cu zece minute înainte de final aveau două goluri avans. Pentru jocul de astăzi, spre deosebire de cel de la Gherogheni, echipa gălățeană nu s-a putut baza pe serviciile ”liniei” de la Mirecurea Ciuc. Aceștia au fost declarați accidentați și vor lipsi până la finalul sezonului de la Dunărea. Locul ciucanilor a fost luat de tinerii Horghidan, Popa și Gherghe. 

Prima parte s-a încheiat 1-0 pentru Dunărea. Gălățenii au avut trei moment de superioritate, din care au reușit să fructifice unul. În minutul 13, Adrian Irimia a deschis scorul din pasa lui Cătălin Geru, Mircea Necula. Dunărea a mai avut câteva șanse de a marca, însă nefructificate. De partea cealată, Progym a încercat de câteva ori poarta gălățeană, însă Radu Viorel a fost de fiecare dată prompt în intervenții.    
Partea secundă s-a încheiat la egalitate 2-2. De data aceasta Dunărea a început în inferioritate, una chiar dublă, peste a trecut cu bine. Însă, la revenirea în formulă completă Progym a egalat. La 1-1, Adam Chmelar ratează șansa desprinderii, singur cu portarul advers a tras în portar. Pentru 2-1 a marcat Stanislav Eis asistat de Adam Pometlo și Adam Chmelar. Progym a egalat după ce au recuperat un puc din propria treime, chiar dacă portarul Radu Viorel a încercat să se opună. Pe finalul reprizei Adrian Irimia, din pasa lui Mircea Necula, a reușit dubla. Golul a fost îndelung contestat de harghiteni atât la arbitrul prinicpal, cât și la arbitrul de poartă. Finalul este jucat de Dunărea în inferioritate, Geru este eliminat după un un atac asupra unui adversar. Hocheistul de la Progym se pare că s-a accidentat destul de grav, a părăsit gheața pe targă. 
Repiza a treia s-a încheiat 1-2. Cătălin Geru, din pasa lui Adam Pometlo, a dus Dunărea în avantaj de două goluri. La jumătatea reprizei Progym a egalat. Deși Dunărea era în superioritate numerică, pierd pucul undeva la centrul terenului, Potapovs scapă singur cu Radu Viorel și marchează. Pe final de meci gălățenii erau istoviți de puteti, lipsa liniei ciucane dar și a lui Filip Randa s-a văzut. Progym presează, trimite de două ori pucul în bară, iar cu 2.20 minute înainte de final ucrainianul Kyryceno a egalat și a trimis meciul în prelungiri. 
Repriza suplimentară s-a încheiat 0-0, în cele cinci minute Dunărea a suferit cât pentru un întreg meci. Prima dată, Stanislav Eis este eliminat două minute pentru piedică. Penalizarea a fost trecută cu bine de echipa gălățeană. Apoi, Kyrycenco a scăpat singur spre poarta gălățană, căpitanul Cătălin Geru îl agață iar arbitrul acordă șut de penalitate. Lovitura de pedeapsă a fost executată de același Kyrycenco și apărată de Radu Viorel. Astfel, s-a ajuns la loviturile de departajare. Chiar dacă au jucat trei minute din cinci cu un om în minus, gălățenii au avut câteva șanse de a marca prin Rasner, Geru sau Irimia. 
La loviturile de departajare primul a executat Adrian Irimia, a ratat. Apoi, Laszlo Barabas a marcat pentru Progym. Adam Pometlo a marcat pentru Dunărea, iar Lajos Nyergres a ratat, Radu Viorel a apărat. Cătălin Geru a urmat la execuție și a ratat, iar Kyrycenko a marcat golul victoriei pentru Progym .

Dunărea: Radu Viorel, Lucian Hangan-portari;

Adam Rasner, Andrei Brandabur, Stanislav Eis, Adam Chmelar, Adam Pometlo; Cătălin Geru, Mircea Necula, Adrian Irimia, Felician Secuianu; Valentin Vlase, Mihai Horghidan, Adrian Gherghe, Anton Popa, Alex Munteanu. Antrenor: Marius Trandafir.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal