HOCHEI: Victorie ”pe repede înainte”

6

Într-o atmosferă tristă, cu asistență mai reudsă decât de obicei în tribunele patinoarului, Dunărea și Sportul au jucat primul meci din cele trei din play-out-ul LNH. După cum era ușor de anticipat, Dunărea a câștigat meciul cu Sportul, singura necunoscută era scorul. S-a încheiat 10-5 pentru gălățeni deși la un momnet dat au condus cu 9-0. Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria fostului mare hocheist Doru Tureanu, decedat în cursul acestei săptămâni. 

Imediat după primul angajament al jocului, la prima fază la poarta ”studenților”, Dunărea a deschis scorul. A marcat Adam Chmelar din pasa lui Adam Pometlo. Până la pauză Dunărea a mai punctat de trei ori. Stanislav Eis (Adam Pometlo, Adam Chmelar), a marcat un gol, iar celelate două au fost înscrise de veteranul Paul Burada unul din pasa lui Valentin Vlase, iar unul fără pasă, șut din preajma  liniei albastre, lateral stânga. Cei de la Sportul au avut câteva șanse de a marca, puține, dar oprite de fiecare dată de Radu Viorel
Până aproape de final, partea secundă s-a desfășurat după același scenariu. Dunărea s-a distanțat la 9-0, prin golurile marcate de: Adam Chmelar asistat de  Adam Rasner, Adam PometloAdam Rasner din pasa conaționalului Adam Pometlo, Adrian Irimia (Valentin Vlase), Stanislav Eis din pasa lui Adam Pometlo,  Cătălin Geru din pasa lui Mircea Necula. Cu cinci minute înainte de final, Radu Viorel a fost înlocuit cu mai tânărul Lucian Hangan. Cei de la Sportul au profitat de lipsa de experiență a lui Hangan și au marcat patru goluri consecutive, cu care s-a încheiat repriza. 
Ultima repriza s-a încheiat 1-1. Primii au marcat gălățenii prin Stanislav Eis, aflat la a treia reușită în jocul de azi, din pasa lui Adam Pometlo și Adam Chmelar. Scorul final a fost stabilit tot de un gălățean, dar de la Sportul. Daniel Tănase a marcat golul cinci pentru ”studenți”. De altfel, din cele cinci reușite ale oaspeților, trei au fost marcate de Tănase. Meciul de azi s-a jucat „pe repede înainte”, fără întreruperi prea multe, chiar și a cronometrului de pe tabelă, cu puține minute de eliminare. Cel mai sancționat a fost Lucian Hangan. Portarul gălățean a primit zece minute de penalizare, pentru pedeapsă de rea conduită, după o ieșire nervoasă la unul din golurile încasate. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal