BASCHET: Florin Nini „Din toamnă putem avea Centru de Excelență la Galați”

6


La Lider Sportiv, managerul clubului Phoenix a mai vorbit despre Centrul de Excelență, ce se va face la Galați și proiectele derulate de clubul Phoenix la nivel juvenil.

Florin Nini: ”Președintele Federației de Baschet a purtat discuții preliminare cu cei de la Primărie pentru Centrul de Excelență Sportivă. Eu mi-am luat angajamentul față de federație că o să rămân acasă, dacă se înființează Centrul de Excelență. Dacă totul va merge bine, colaborarea dintre FR Baschet și Primărie, din toamnă se va înființa Centrul. În prima fază Centrul va funcționa cu sportivii noștri, apoi cei din celelalte regiuni. Ar fi un pas foarte mare, ar fi singurul Centru de Excelență din baschetul românesc. La Phoenix avem 11 titluri de campioni în 12 ani de activitate. Titlul 11 a fost cucerit în anul 12 de la înființare. La juniori Phoenix este clubul cel mai bun din țară, cea mai bună selecție, cu 28 de jucători și jucătoare la loturile naționale. 28 de sportivi de la un singur club e ceva deosebit. La ultima acțiune a echipei naționale feminine U 16, Bianca Nini și Andreea Crețu, au fost printre cele mai bune, cele două jucătore au debutat deja în Liga Națională iar acest lucru se vede. 
„Sportul în Galați, Galațiul pentru sport, este un progam dezvoltat de clubul Phoenix, o dată pe lună pentru copii, concursuri, ștafete. Următoarea acțiune va fi în intervalul 29-30 aprilie, la Sala Sporturilor „Dunărea”, vor participa copii din școlile 17, 22, 28, 29, participă patru-cinci școli la fiecare acțiune. Avem în proiect „Bursa Phoenix”, pentru copii fără posibilități financiare, invităm fete și băieți, aceștia vor da probe sportive. Înființăm grupe fără taxe, totul gratis, vrem să aducem copii la sport, să dăm o șansă celor care nu au posibilitatea de a urma cursuruile unui club. Bursa este posibilă cu ajutorul Primăriei și a Consiliului Local, facem absolut oricepentru copii pentru sport. În  lunia iulie, vor organiza un nou campus de bachet la Galați.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal