BOX: Felix Păun la LIDER SPORTIV: ”Ciocan este capabil de un meci cu Klitschko”

3Invitat în studioul Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, Felix Păun, primul antrenor al lui Cristian Ciocan și Lucia Bute a vorbit despre meciul de viner seara:

”A fost un meci de palmares, important pentru cariera lui Cristi Ciocan. Nu a fost un meci spectaculos. Cristi a urmărit să lupte în cele zece reprize, a dorit să își perfecționeze apărarea, să nu se acidenteze, cred că și-a îndeplinit obiectivul. Arich a fost un advrsar experimentat, valoros, care a fost sparing partener la numeroși campioni mondiali, a fost foarte bine pregătit. După victoria cu Airich a auns la 16 victorii din 19 partide, în box totul depinde de adversar. Pe lista lui Cristi sunt adversari foarte puternici, a avut meciuri foarte grele, a câștigat experiență”.  

-despre posibilul meci cu Klitschko:

”Dacă va boxa cu  Klitschko nu va fi nicio legătură cu meciul de vineri seara. Pentru o întâlnie cu Klitschko important este modul în care se apără, ai nevoie de apărare, o lovitură poate înseamna finalul meciului, trebuie să fie foarte bine pregătit. Dacă va fi, sunt șase foarte mici ca meciul să se țină în România. Va boxa în Germania, a doua casă a lui Klitschko, pentru Cristi, Germania este la fel a doua casă deși ar vrea să boxeze în România. Cristi are șansa lui, pornește cu șansa a doua, calitățile și pregătirile îl recomandă ca un adversar redutabil, Cristi este capabil pentru un meci cu Klitschko”. 

-despre Lucian Bute:

”Era necesară schimbarea mai devreme de Yvon Michel, a făcut un pas bun dacă vrea să mai boxeze. Eu i-am spus că e mai bine să se retragă, depinde doar de el. Dacă va trece de acel blocaj psihic, depinde cum va aborda meciul următor” 

-despre un nou Bute sau Ciocan de la Pechea:

”Este foarte greu să mai scoatem pugilisti de asemenea valorare precum a lui Bute sau Ciocan. Următorul ar fi Marius Jecheanu, care pe 25 aprilie, va avea primul meci la profesioniști”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal