FOTBAL: Oțelul II a obținut remiza în prelungiri la Fetești

10
foto și informații oferite de Marian Rădulescu-Rapid Fetești

În timp ce prima echipă a clubului Oțelul se afunda în subsolul Ligii I, prin înfrângerea de acasă 0-1 cu debutanta Săgeata Năvodari, nici viitorul clubului gălățean nu se simțea prea bine pe terenul ”lanternei”, Rapid Fetești. În etapa a II-a din turneul pentru evitarea retrogradării, echipa secundă a clubului Oțelul a reușit să ”smulgă” un punct, în prelungirile jocului de la Fetești, încheiat 1-1.

Prima parte s-a încheiat alb, 0-0. Prima șansă notabilă de a marca a fost a gălățenilor. În minutul 14, Bocar Djumo a tras din șapte metri la poarta lui Călugăru, portarul advers, altul decât legenda clubului roș-alb-albastru. Gazdele au replicat cu două ocazii mari, în minutul 37, Marin a șutat de la 30 d emetri, iar Abraham a respins cu dificultate de lângă bară. În finalul primei părți, Abraham este pus din nou la încercare de Marin, însă portarul gălățean s-a remarcat cu o intervenție utilă, din vinclul porții. 

În partea secundă, șansele mari de a marca au fost împărțite. Gazdele au ratat în minutul 60 cea mai clară ocazie. Taranovsci a râmas singur cu portarul gălățean Abraham, dar din opt metri a tras pe lângă poată. Gălățenii au irosit cea mai mare șansă de a marca în minutul 77, când Bocar Djumo, cel mai periculos jucător al satelitului, aflat în interiorul careului de șase metri advers nu a reușit să îl învingă pe Călugăru. În finalul meciului, în minutul 88, Rapid Fetești obține lovitură de la 11 metri, în urma unui fault în careu. Stoicescu de la Rapid a executat și a marcat. După ce au trecut cu bine peste un contraatac, în ultimul minut al prelungirilor, gălățenii au beneficiat de o lovitură liberă indirectă. Portarul gazdelor, Călugăru, după ce a prins mingea în urma unei centrări a gălățenilor, se culcă cu balonul la pământ. După câteva secunde se ridică, repune mingea în joc, apoi prinde din nou balonul în brațe. În prima fază arbitrul jocului nu acordă nimic, centralul era cu spatele pregătit să fluiere finalul jocului. Însă după protestele bancii tehnice gălățene, revine și indică lovitură liberă indirectă de la 14 metri. Lovitura liberă a fost trimisă în zid de gălățeni, după care pe respingere mingea a ajuns la Rusu, acesta a preluat balonul și a trimis mingea prin breșa zidului gazdelor, balonul a lovit bara și a intrat în plasa porții.    

Rapid Fetești: Călugăru-Uruc, Taranovschi, Tonea, Alexandru, Ciubuc, Marin, Enica, Ivan, Necula, Stoicescu. Antrenor Gigel Stoica. Rezerve: Stanciu, Ureche, Grigore, Danaila, Albut, Valeanu.

Oțelul II: Abraham-Marus, Gâță, Miron, Răgălie, Dajbog, Codreanu, Adăscăliței, Pungă, Bocar Djumo, Constantinescu. Antrenori: Constantin Schumache și Daniel Florea. Rezerve: Vlasie, Rusen, Rusu, Ciurea, Onea, Vasilachi, Stanciu.

După două etape din play-out, satelitul de la Oțelul a ajuns la 18 puncte și se menține pe locul trei. Cealaltă echipă gălățeană din play-out-ul Ligii a III-a, Sporting Liești, a stat. Etapa viitoare, Oțelul II va juca pe teren propriu cu Callatis Mangalia, iar Sporting Liești va primi vizita celor de la Rapid Fetești. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal