FOTBAL: Oțelul II-Sporting Liești în debutul play-out-ului

8

Debut în play-out 


După ce la finalul săptămânii trecute au jucat ultimele meciuri din sezonul regulat, pentru echipele din Liga a III-a, (unele) a urmat o perioadă, scurtă, de incertitudine, în care ”misterul” era programul jocurilor din play-out. ”Misterul” a fost dezlegat până la urmă de FRF, iar echipele au luat la cunoștință programul din play-out. În prima etapă din turneul play-out, jocuri pentru evitarea retrogradării, cele două echipe gălățene, Oțelul II și Sporting Liești, vor juca între ele, așa cum sportgalati.com a anunțat aici, înainte ca ”misterul” să apară sau să fie dezlegat de FRF. Meciul se va disputa pe stadionul „Zoltan David”, fost „Ancora”, cu începere de la ora 17.00. 

Egalitate la puncte în meciurile din sezonul regulat, nu și la goluri 

Oțelul II și Sporting Liești s-au duelat de două ori în sezonul regulat. În cele două dispute punctele ”au fost împărțite”, însă nu și golurile. În tur, la Galați, pe „Ancora”, Sporting Liești a produs surpriza și a învins la limită 1-0, echipa secundă a clubului Oțelul. Returul de pe ”Liești Arena”, a fost câștigat de Oțelul II 3-0, cu fostul component al Inter Primavera, Bocar Djumo, autor a două dintre goluri. În finalul sezonului regulat, cele două grupări gălățene au cam uitat să câștige. Sporting Liești a înregistart ultima victorie în etapa a XX-a, pe teren propriu cu Rapid Fetești, 2-0. Formația secundă de la Oțelul a câștigat ultimul meci în urmă cu cinci etape, în jocul cu adversara de vineri, Sporting Liești, cu puțin peste o lună în urmă. Play-out-ul este abordat de cele două echipe gălățene cu același punctaj. Oțelul II este pe locul trei (din șase) cu 14 puncte, golaveraj 16-14, iar Sporting Liești este pe patru (locul zece în clasamentul general) cu 14 puncte golaveraj 15-18.     

Regulament play-out


Pentru a nu mai avea parte de ”mister” în finalul play-out-ului, iată regulamentul după care se retrogradează din Liga a III-a, extras de pe pagina oficială a FRF (aici).

”Retrogradează în campionatul județean (Liga a 4-a) un număr de 15 echipe, respectiv, echipele clasate pe locurile 12 și 11 în play-out (în fiecare serie), plus alte tre echipe afalate pe locul 10 în play-out, cel mai slab clasate. Se iau în calcul -la jocurile din play-out-, în ordine, numărul mai mare de puncte, numărul mai mare de victorii, golaverajul mai bun, numărul mai mare de goluri marcate în deplasare. În cazul în care numărul de echipe participante în play-out se reduce din cauza retragerii/excluderii unor echipe, pentru stabilirea celor trei echipe de pe locul 10 mai slab clasate care retrogradează se vor lua în calcul numai rezultatele înregistrate de echipele de pe locul 10 cu echipele aflate, în clasamentul fazei play-out, pe locurile 7, 8 și 9 (tur-retur)”    

Lieștiul pe loc salvator

Într-un clasament intermediar al echipelor aflate pe locul zece, din cele șase serii, Sporting Liești este pe locul doi cu 14 puncte, poziție care asigură salvarea de la retrogradare. Înaintea debutului play-out-ului clasamentul echipelor de pe locul zece este: 

1. FC Păpăuți-Covasna  (seria a VI-a) 15 puncte
2. Sporting Liești (seria a II-a) 14 puncte
3. Viitorul Domnești-Ilfov (seria a III-a) 13 puncte
————————————————–
4. SCM Reșița (seria a IV-a) 11 puncte
5. Aerostar Bacău (seria I) 9 puncte
6. Arieșul Turda (seria a V-a) 8 puncte.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal