FOTBAL: Viorel Tănase „La Oțelul jucam cu sufletul, fără salarii plătite timp de șase luni și eram în top”

5

Invitat la Lider Sportiv de la Lider FM, Viorel Tănase, a vorbit despre situația actuală de la clubul Oțelul, perioada în care a antrenat Oțelul, amintirile din cariera de jucător și despre Alex Tudorie.

Viorel Tănase: ”La Oțelul situația este delicată, aș vrea să vorbesc mai puțin despre acest aspect. Șanse de salvare de la retrogradare sunt, echipa a început să joace. Nu pot să nu remarc că de la venirea lui Lienen echipa este în evidentă creștere. Aici ține de rezultatele de pe teren propriu cu cotracandidatele, pentru că au pierdut pe teren propriu jocuri decisive. Când joacă cu contracandidatele trebuie să se mobilizeze pentru a câștiga. 

Nu prea aș vrea să vorbesc de perioada în care am fost antrenor la Oțelul, însă am ceva pe inimă ce trebuie să spun. Când am preluat echipa mi sa propus ca obiectiv locul zece, însă nu am avut timpul necesar să îl realizez. Am dus echipa pe locul 11 și calificată în cupă, după ce am preluato de pe locul 17. Când am fost schimbat explicația a fost hilară și puerilă, mi sa spus că nu cred (cei din conducere) că vom realiza lucrul acesta (obiectivul) cu tine, am cerut argumente însă nu au argumentat cu nimic. Nu a contat că am fost una din legendele clubului. Am avut și rezultate, șapte etape fără înfrângere, patru egaluri și trei victorii.  

Am amintiri foarte multe și frumoase din perioada când eram jucător la Oțelul, mai puține neplăcute, din perioada 1995-2000, când am participat de două ori consecutiv în Cupa UEFA. Am fost 20 de etape pe primul loc, Steaua stătea în umbra noastră. Tot ce însemna conducere, jucători în acele momente am fost ca o familie. Acum nu știu ce se vrea, a dispărut pasiunea, orgoliul care să își dorească performanță. În acele vremuri din 11 jucători, 9 eram gălățeni, jucam cu sufletul, fără salarii plătite timp de 6 luni și eram în top, lumea nu știe că am făcut sacrificii multe.  

Alex Tudorie are un viitor frumos, depinde numai de el. A avut un parcus bun, dacă el își va schimba mentalitatea, aici mă refer pur fotbalistic, să dea 200% pe teren, iar extrasportiv mai puțin, atunci va ajunge mare, altfel se va pierde”. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal