FUTSAL: Debut în play-off pentru United

5

Cel mai interesant și echilibrat duel din debutul play-off-ului Ligii I de futsal, are ca protagonsite pe United și Spicom Sfântu Gheorghe. Cele două echipe au încheiat sezonul regulat pe pozițiile patru United, respectiv cinci Spicom, și se vor duela pentru un loc în semifinalele Ligii I, ”careul de ași”, după sistemul cel mai bun din trei jocuri. Primul meci se va juca vineri, 2 mai, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe. 

United neînvinsă de aproape două luni!

Jocul din Covasna este adordat de United după o serie de cinci meciuri consecutive fără înfrângere. Cele cinci victorii au fost obținute cu adversari puternici, la scoruri greu de anticipat: 7-0 cu City us Târgu Mureș, 8-1 cu Dunărea Călărași. De altfel, gruparea gălățeană este neînvinsă de aproape două luni. Ultima înfrângere a echipei pregătită de David Asandei datează din etapa a XVII-a, 9 martie, când au pierdut pe teren propriu cu câștigătoarea sezonului regulat Autobergamo Deva. În deplasare, United nu a cunoscut gustul înfrângerii în 2014, iar ultima înfrângere ”afară” a fost în etapa a X-a, 15 noiembrie, 2013, când au pierdut pe terenul campionilor de la City us Târgu Mureș.

Calificări împărțite în duelurile anterioare
United și Spicom nu sunt la prima confruntare în play-off. Cele două vecine de clasament din finalul sezonului regulat s-au mai întâlnit de două ori în play-off, de fiecare dată în semifinale. Prima dată a fost în sezonul 2010-2011. Primul meci s-a disputat la Sfântu Gheorghe, iar Spicom a învins cu 5-4. Gălățenii au tranșat soarta calificării pe teren propriu în două jocuri, prin victoriile 7-6 și 8-6. La fel ca în sezonul curent, meciul decisiv s-a jucat la Galați, datorită poziției superiore la finalul sezonului regulat a gălățenilor. Sezonul următor 2011-2012, a fost rândul covăsnenilor să se califice în finală. Spicom a trecut de United cu 12-9 la Galați și 6-4 la Sfântu Gheorghe. Cele două dispute din sezonul regulat au fost câștigate de echipa din Covasna. La Sfântu Gheorghe au câștigat 3-2, iar la Galați au învins cu 4-2.

În play-off nu există varianta meciului egal

Jocurile din  play-off se disputa în sistem eliminatoriu. Dacă la finalul celor 40 de minute regulamentare, cele două echipe, United și Spicom, se află la egalitate, se vor juca două reprize de prelungiri a câte cinci minute. Dacă niciuna din echipe nu se desprinde în câștigătoare, după cele două reprize de prelungiri, se va trece la lovituri departajare.

Oficialii jocului de vineri, vor fi: Bogdan Sorescu din Pitești și Dan Ovidiu Curta din Târgu Mureș-arbitri, Ilie Șandru, din Pitești, arbitru de rezervă. Observator a fost delegat, Gall Gyozo din Odorheiu Secuiesc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal