FUTSAL: La pas în semifinale

13
”Sfertul” de cupă dintre United și Dunărea Călărași, a fost deschis de un scurt moment festiv. Doi dintre jucătorii cu care United a jucat în finala campionatului (și nu numai) în sezonul 2011, Daniel Popliacă și căpitanul de atunci Bogdan Dima, s-au retras oficial din activitate. Festivitatea de retragere a fost oficiată de președintele grupării gălățene Toader Ștefu și de șeful futsalului autohton Valeriu Ioniță. 
În meciul cu Dunărea Călărași, ”urmașii” lui Dima și Popliacă, nu au întâmpinat dificultăți, la final gălățenii s-au impus cu 8-1. Cu puțin mai multă atenție la finalizare scorul final se putea scrie din două cifre. Soarta calificării a fost tranșată încă din primele minute ale jocului. Scorul a fost deschis în secunda 15 de Ovidiu Tudose, la prima prima fază de poartă a jocului. Viorel Cojoc a trimis din lovitură liberă din propriul careu până aproape de careul advers, Tudose a interceptat și a deschis scorul. După marcarea golului, ocaziile au fost împărțite, Toniță s-a făcut remarcat cu câteva intervenții utile. De la United au ratat desprinderea, Crăciun, Tudose și Ivan. În minutul 11, United a dublat avantajul. În urma unui aut executat de gălățeni, Viorel Cojoc se strecoară între doi adversari undeva la 11 metri, recuperează mingea și înscrie. La golul de 3-0 căpitanul Viorel Cojoc a fost servant. Cu 6.40 minute înainte de finalul jocului, căpitanul execută o lovitură de la colț, trimite în fața porții, la întâlnire, Apostol interceptează și marchează. La 3-0 antrenorul jucător de la Dunărea Călărași solicită timp de odihnă. La reluare Dunărea Călărași a scos portarul iar antrenorul-jucător Marian Șotârca, a preluat și sarcini de portar. ”Porta” lui Șotârcă a fost încercată de la distanță de Toniță și Ivan însă fără succes. Ceva mai multă șansă a avut Andrei Apostol, din lateral stânga a trimis în poarta lăsată goală de Șotârcă. 5-0, scorul pauzei, a fost stabilit de internaționalul Cătălin Ivan, din pasa lui Viorel Cojoc, Ivan a trimis în poartă cu toată opoziția lui Șotârcă. 
În partea a doua, oaspeții au căutat cu disperare golul de onoare și au continuat să joacă fără portar ”de meserie”, cu un jucător de câmp în portă dar altul decât Șotârcă. United s-a lăsat dominată și a replicat pe contraatac. Primul gol al parții secunde a fost marcat de George Bulendră, cu 6.23 minute înainte de final, tabela arăta 6-0. Pentru 7-0 a marcat Cătălin Ivan (6.06), cu poarta goală, a recuperat balonul și a trimis în plasa porții. Cu cinci minute înainte de final oaspeții au marcat golul de onoare. Scorul final a fost stabilit cu 1.56 înainte de final, de Andrei Apostol, șut din propria jumătate în poarta goală. De altfel, portarul de conjuctură, în mometul șutului se afla undeva prin careul gălățean. 
United: Toniță-Cojoc, Apostol, Tudose, Ivan; Crăciun, Bâgu, Buleandră, Cireș. Rezerve: Bogdan Salichi și Ionuț Pădurariu-portari, Iorga, Mihai Voinea. Antrenor: David Asandei, antrenor secund: Alexandru Tănăsilă.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal