FUTSAL: United începe play-off-ul în luna mai

10

United-Spicom Sfântu Gheorghe, la debut în play-off

Faza a doua a Ligii I de futsal, play-off, va debuta la începutul lunii mai. În prima fază a play-off-ului, sferturi de finală, United, locul patru la finalul sezonului regulat, se va lupta pentru un loc în semifinalele ligii cu Spicom Sfântu Gheorghe. Echipă clasată pe locul cinci la finalul sezonului regulat. Sistemul de desfășurare al meciurilor din play-off este cel mai bun din trei jocuri, cu meciul decisiv pe terenul echipei mai bine clasată la finalul sezonului regulat, United.

Primul meci din play-off, gălățenii îl vor juca la Sfântu Gheorghe, în jurul datei de 4 mai. Meciul doi, se va juca la Galați, în jurul datei de 11 mai, iar dacă va fi cazul, după două jocuri scorul general să fie egal, se va juca meciul decisiv la Galați, a doua zi.

În play-off meciurile se disputa în sistem eliminatoriu. Dacă la finalul celor 40 de minute regulamentare, cele două echipe se află la egalitate, se vor juca două reprize de prelungiri a câte cinci minute. Dacă niciuna din echipe nu se desprinde după cele două reprize de prelungiri, se va trece la lovituri departajare.

Egalitate la calificări în duelurile anterioare

United și Spicom Sfântu Gheorghe nu sunt la primul duel în play-off. Cele două vecine de clasament de la finalul sezonului regulat s-au mai întâlnit de două ori în play-off, de fiecare dată în semifinale. Prima dată a fost în sezonul 2010-2011. Primul meci s-a disputat la Sfântu Gheorghe, iar Spicom a învins cu 5-4. Gălățenii au tranșat soarta calificării pe teren propriu în două jocuri, prin victoriile 7-6 și 8-6. La fel ca în sezonul curent, meciul decisiv s-a jucat la Galați, datorită poziției superiore la finalul sezonului regulat a gălățenilor. Sezonul următor 2011-2012, a fost rândul covăsnenilor să se califice în finală. Spicom a trecut de United cu 12-9 la Galați și 6-4 la Sfântu Gheorghe.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal