FUTSAL: United vrea să facă pasul în semifinalele „Cupei României”

7
După calificarea în play-off-ul Ligii I de pe locul patru, United, încercă intrarea în primele patru și în „Cupa României”. Joi, 17 aprilie, de la ora 17.00, echipa pregătită de David Asandei, va juca pe teren propriu, Sala Sporturilor ”Dunărea”, în sferturile cupei. 
Adversarii gălățenilor pentru un loc în semifinalele cupei, vor fi cei de la Dunărea Călărași, cu Marian Șotârcă, fostul component al echipei gălățene, în postura de antrenor-jucător. Chiar dacă este la sezonul de debut în primul eșalon de futsal, gruparea din Călărași este o echipă redutabilă. Pe lângă ex-gălățeanul Șotârcă, la Dunărea Călărași evoluează alți jucători de perspectivă, printre care Ionuț Movileanu, component al echipei naționale, alături de Șotârcă. În precedentul tur al cupei, Dunărea Călărași a învins la Călărași cu 3-1 KSE Târgu Secuiesc. Sezonul regulat din Liga I, a fost încheiat de Dunărea Călărași pe locul șase. 
Gălățenii de la United vor să facă pasul în semifinalele cupei, apoi să joace o nouă în finala Cupei României. Echipa pregătită de David Asandei a încheiat sezonul regulat în forță, fără înfrângere în ultimele cinci etape. În cele cinci etape, gălățenii au învins multipla campioana City us Târgu Mureș, au învins la Iași sau au remizat, cu liniile secunde la Progresul Focșani. Pentru jocul de cupă cu Dunărea Călărași, pentru gălățeni vor reintra jucătorii menajați în finalul sezonului regulat, din cauza unor probleme medicale. În precedenta fază a cupei, United a învins la Odorheiu Secuiesc, echipa de liga secundă Infopress Odorheiu Secuiesc cu 3-1. 
Cele două jocuri din sezonul regulat, au fost câștigate de trupa lui David Asandei. În tur la Galați, United a învins cu 9-3, iar în retur, la Călărași, gălățenii s-au impus cu 4-2.

Meciul de joi este eliminatoriu, se dispută un singur joc. Dacă la finalul celor 40 de minute regulamentare scorul este egal, se vor juca două reprize de câte cinci minute de prelungiri. În cazul în care, după cele zece minute de prelungiri egalitatea persistă, se va trece la executarea loviturilor de departajare, lovituri de la șase metri.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal