LIDER SPORTIV: Florin Nini „Cu Cherise, Andra Ionescu și Fl. Ardeleanu în teren, cu siguranță Phoenix se califca în play-off”

4
Invitat în studioul Lider Sportiv, de la Pro FM Lider FM, managerul clubului Phoenix, Florin Nini, a vorbit despre clubul Phoenix, echipa de Liga Națională de la Phoenix, sau despre echipa națională feminină unde este selecționer.  

„Nu am stat la distanță de Phoenix”

”Era prea mult din primul an ca echipa de LNBF să prindă play-off-ul. Nu am stat la distanță de echipă și de club, chiar dacă era vorba de ceva kilometri distanță, implicarea mea în viața clubul este inevitabilă, e clar că va face parte din planurile mele și din viitor. Echipa s-a comportat onorabil, am avut și ghinion cu accidentările lui Cherise Daniel, Andra Ionescu și Florentina Ardeleanu. Cu ele în teren cu siguranță eram în play-off. 

A fost mai accesibil să promovăm cu echipa de fete, campionatul feminin necesită investiții mai mici decât cel masculin. Galațiul este un oraș potent care ieubește sportul și sunt sigur că în scrut timp oamenii vor veni lângă noi, pentru echipa msculină. Echipa masculină de Liga I a clubului este în creștere, în actualul sezon a ajuns la turneul semifinal, la anul, cu o mică investiție vrem să ajungem în finală”. 

„Phoenix este un club mare”

„La baza clubului Phoenix sunt echipele de juniori, sunt manager că așa trebuia pe hârtie, de fapt sunt antrenor coordonator. Clubul Phoenix este apreciat pentru rezultate și jucătorii crescuți. În ultimii ani rezultatele nu mai sunt așa prestigioase. Clubul Phoenix are peste 250 de copii, șase echipe de baieți, patru de fete, plus echipa de Liga Națională. Un club cu 11 echipe este un club mare. Increcăm să dezvoltăm segmentul juvenil deși este din ce în ce mai greu”. 
„Am declinat o ofertă din LNBM”

„Când antrenam pe Energia Rovinari era problema de a se intersecta periodele de pregătire între Energia și Naționala de senioare. Până la urmă lucrurile s-au așezat de la sine. Săptămâna viitoare mă duc la București, voi avea discuții cu președintele federației. Am primit ofertă din Liga Națională Masculină, declinată, nu vreau să mă grăbesc. Vreau să discut cu federația apoi voi decide. Nu mă grăbesc să semnez un contract, pot să rămân un an acasă, poate facem o surpriză aici acasă. 

La Eurobaschet 2015 suntem calificați pentru că suntem organizatori alături de Ungaria. Din punct de vedere valoric nu suntem la acest nivel de valoare. Ne vom bate cu reginele baschetului: Turcia, Spania, Rusia, la Oradea și probabil Budapesta, așa sunt cerințele FIBA, două orașse apropiate. De la Phoenix, probabil vor  fi selecționate Andra Ionescu și Romina Filip. Sunt jucătoare cu care am participat și la Jocurile Francofoniei, unde am terminat pe locul șapte din 16. Cele două urmează să muncească pentru a prinde lotul de 12 jucătoare”.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal