RUGBY: CSȘ Tecuci-RCM Galați, derby gălățean în DNJ U 18

8

În etapa a VII-a, din Divizia Națională de Juniori U 18, grupa Moldova, cele două echipe gălățene, RCM Galați și CS Școlar Tecuci, vor juca între ele, în derby-ul etapei. Jocul dintre cele două grupări gălățene este important pentru stabilirea ierrahiei la vârf din grupă. Pentru juniorii de la RCM Galați, meciul poate fi decisiv în îndeplinirea misiunii de a se califica la Turneul Semifinal. Pe lângă punctele importante puse în joc, gălățenii vor să se ravenșeze în fața colegilor de la Tecuci, după înfrângerea de pe teren propriu din tur, 5-12. Confruntarea dintre cele două echipe gălățene va avea loc duminică, 4 mai, de la ora 11.00, pe stadionul „Tineretului”, din Tecuci.

După înfrângerea surprinzătoare 0-24 de la Focșani, cu cei de la LPS, gălățenii au coborât pentru prima oară în acest sezon în afara locurilor eligibile pentru Turneul Semifinal, primele două. Eșecul fără puncte marcate a coborât gruparea de pe „Municipal”, pe locul trei, cu 19 puncte din șase jocuri, patru victorii, două înfrângeri, esaveraj 129-58, trei puncte bonus.

Tecucenii sunt pe primul loc în grupă, cu 23 de puncte din șase jocuri, cinci victorii, o înfrângere, esaveraj 117-42, trei puncte bonus. Între CSȘ Tecuci (locul unu) și RCM Galați (locul trei), după etapa a VI-a, prima din retur, s-a ”interpus” CS Școlar Gura Humorului, cu 22 de puncte. În etapa curentă, Gura Humorului va juca pe terenul ”lanternei”, RC Brăila iar sucevenii vor câștiga cel mai probabil cu punct bonus ofensiv.

După meciul de la Tecuci, pentru RCM Galați urmează un joc pe teren propriu cu Stejarul Buzău, locul cinci cu zece puncte, fără șanse de a juca în semifinale, apoi gălățenii vor juca un nou meci decisiv pentru accederea în semifinale la Gura Humorului. În ultima etapă din grupă, RCM Galați va juca un meci de palmares pe teren propriu cu RC Brăila.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal