RUGBY: Mixul încă nu funcționează !

10

Mixul RCM Galați-Stejaru Buzău, cu influențe de la CSM București, mai are de lucru la mai toate capitolele până să obțină primul succes în DNS 2014. În etapa a II-a, gălățenii au pierdut 10-22 pe teren propriu, chiar dacă la pauză conduceau cu 3-0, al doilea meci consecutiv din actuala stagiune a DNS. Un joc în care au marcat extrem de puțin și au încasat aproape la fel ca în etapa precedentă la Bârlad. 

Prima parte a fost echilibrată, cele două echipe au practicat un joc de uzură, mai mult la mijlocul terenului. Terenurile de țintă au fost amenințate timid sau deloc, în prima parte. Prima șansă de a pune puncte pe tabelă a fost a gălățenilor. În minutul 20, Marius Caloian, a ratat o lovitură de pedeapsă. Trei minute mai târziu, gălățenii au marcat primele puncte din DNS 2014, Marius Calioan a transformat o lovitură de pedeapsă. Jocul din prima parte s-a lăsat cu câteva accidentări, cea mai gravă a fost cea a pilierului Cătălin Stănescu, plecat la spital în timpul meciului. În finalul reprizei, Bucovina Suceava a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, dar au ratat, iar RCM Galați a intrat cu avantaj 3-0 la pauză.

Repriza secundă a fost dominată în întregime de oaspeți. Terenul a fost înclinat de oaspeți spre buturile gălățene. XV-le galațiului a pătruns în jumătatea adversă foarte rar pe finalul jocului. Partea secundă a fost începută mai bine de oaspeți, la prima acțiune a reprizei, au profitat de un balon scăpat de fundașul gălățean și au marcat primul eseu al jocului. Încercare netransformată. Câteva minute mai târziu, echilibrul numeric de pe teren s-a rupt, Claudiu Carabeț a primit cartonaș galben și a părăsit terenul pentru zece minute. După eliminare, gălățenii o comit din nou, de data acesta sunt sancționați cu eseu de penalizare, încercare transformtă de oaspeți și scorul a devenit 3-12. Presingul ofensiv al oaspeților a dat roade, Bucovina a mai marcat un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă iar scorul a luat proprții 3-22. Echipa gălățeană încercă să ofere replica se apropie pe finalul jocului de terenul advers, căpitanul Gabriel Dănăilă pătrunde în forță, oaspeții comit o serie de infracțiuni, iar arbitrul acordă eseu de penalizare pentru gălățeni, încercare transformată de Marius Caloian, care a stabilit scorul final 10-22.

Înfrângerea cu Bucovina Suceava este a doua consecutivă pentru gălățeni. În clasament RCM Galați este pe ultimul loc fără puncte, esaveraj 10-48. Etapa viitoare, sâmbătă, 12 aprilie, RCM Galați va juca pe terenul celor de la CSU AV Arad. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal